80-годишен пенсионер стана основен дарител на дома за стари хора в Сливен


14/11/17 11:09:18коментари:080-годишен пенсионер стана основен дарител на дома за стари хора в Сливен„Нямаме друг подобен случай. Бай Драган Драганов, който е наш потребител и живее в дома, направи няколко дарения на обща стойност около 2000 лева“, заяви пред „Стандарт“ Нина Накова, директор на дома за стари хора в Сливен.
Бай Драган е закупил оградата за двора на дома, който е цели 6 декара. Бившият старшина от сливенската танкова бригада е поставил входна врата от желязо. „Той закупи ютия, а в момента е на път да купи за дома и помпа за кладенеца, който сами изградихме.
Подобна деятелност при нас не се среща често. Хората тук са с малки пенсии, повечето имат проблеми със здравето и нямат възможност“, споделя директорката на дома.

Самият бай Драган обаче няма висока пенсия. Като бивш старшина от армията, той взима малко над 400 лева. „Сърцето ми обаче е голямо. Така съм възпитан, аз съм от бедно земеделско семейство и от малък съм научен да работя по много. Първо, човек трябва да се научи да дава, а после да очаква нещо насреща“, категоричен е Драган Драганов. Макар и 80-годишен, той се вълнува от средата, в която живее.

Имаме хубав двор, но влизаха много крадци.

Имаше бездомници, които идваха да спят тук лятото. Щом държавата няма пари за ограда, аз реших да я направя. Сега всички се чувстваме по-спокойно“, казва бившият старшина. Той с умиление си спомня годините, когато е бил шофьор на различни началници. Последните си години като военен бай Драган изкарва в Щаба на Трета армия.

„Познавам по-голямата част от командващите, началник щабовете и зам.-командващите. Някои от тях в последствие станаха министри или шефове на Генералния щаб. Тогава обаче имаше армия, имаше ред в държавата“, споделя бай Драган. Днес той мечтае за спокойствие и ред. Аз обичам всичко да бъде на мястото си.

За това спомогна и военщината, но и моето възпитание от малък...

Много съм доволен от нашата директорка Нина Накова. Всичките 120 обитатели на дома я харесваме и уважаваме, защото тя дава много за нас, каза бай Драган Драганов. Той не обича много да говори и само споменава, че има деца, които са на гурбет в чужбина. Днес животът на бившия старшина е в шестте декара, които сам огради. И в раздумката със своите приятели от дома за стари хора в Сливен. Много скоро бай Драган ще направи ново дарение. На този етап го пази в тайна, споделя бившият военен. От ръководството на дома са решили всичко да се оформи в договор за дарение и са подготвили благодарствено писмо.

„Това мен не ме интересува. Не е важно колко благодарности ще получиш, а как се чувстваш, когато направиш добро. Аз се чувствам добре и удовлетворен. Всичко друго е без значение“, казва Драган Драганов.


Източник: standartnews.com
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Новогодишно: Водата поскъпва от 1 януари

ТЕЖКА КАТАСТРОФА КРАЙ КАБИЛЕ

Москва почете с церемония годишнината от Плевенската епопея

ПОРЕДНО ПРОТЕСТНО ШЕСТВИЕ В ЯМБОЛ


Най-коментирани новини

Започва изплащането на пенсиите за декември заедно с коледните добавки

Пчеларите излизат на протест

Четири войнишки паметника в Ямболска област ще бъдат възстановени със средства на МО

Ямбол: Промяна в режима на светофарните уредби на кръстовището на ул."Д. Благоев“ и „Ж. Папазов“


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ