radio 999

Регионалната библиотека в Сливен обяви няколко конкурса


10/01/18 08:09:24коментари:0Регионалната библиотека в Сливен обяви няколко конкурса

Регионалната библиотека /РБ/ "Сава Доброплодни" в Сливен обяви литературен конкурс, национален пленер и конкурс за изработване на театрални кукли, съобщиха от културната институция. Конкурсите са в рамките на 20-ия Национален фестивал на детската книга, който ще се състои от 8 до 10 май в Сливен.
Тазгодишният национален литературен конкурс е на тема "Чудо до поискване". В него могат да участват деца и юноши на възраст от седем до 18 години, като всеки има право да представи до две творби /разказ, приказка, стихотворение/, специално създадени за конкурса. Творбите трябва да са с обем до пет стандартни компютърни страници /60-66 символа на ред, 28-30 реда на страница/ и да бъдат изпратени в печатен вид или на имейл. Те трябва да са с обозначени три имена, възраст, училище, адрес, телефон и имейл за контакти. Крайният срок за изпращане е 20 март 2018 г.
Националният пленер за детска рисунка ще бъде на тема "Един ден, изпълнен с вълшебства". Той ще се състои на 9 май от 10.00 до 14.00 ч. и в него могат да участват деца и юноши на възраст от седем до 15 години. Организаторите предоставят на участниците рисувателен лист с размер 35/50 см. Останалите материали за работа се осигуряват от децата. С творбите от пленера ще бъде уредена изложба. За участниците от училища, школи и клубове по изобразително изкуство организаторите поемат разходите за една нощувка на по едно дете от възрастова група и на един ръководител. Крайният срок за изпращане на заявките е 30 март 2018 г.
За поредна година е обявен и национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои. В него могат да участват деца от седем до 16 години с до две кукли. Куклите не се връщат, те ще бъдат включени в експозицията на Музея на театралната кукла на любимите литературни герои в РБ "Сава Доброплодни".
Произведенията трябва да се изпращат на адрес: 8800 гр. Сливен, ул. "Никола Карев" 1, или на имейл: reglibsliven@iradeum.com. Резултатите от конкурсите се обявяват в дните на фестивала.
Фестивалът се организира от РБ "Сава Доброплодни" в партньорство с МК, община Сливен, областната администрация, асоциацията "Българска книга", най-големите детски издателства. 
 
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Министър Порожанов: В Шарково евтаназия ще има, в Болярово сменят ветеринаря

Със заповед на БАБХ достъпът само до Шарково е ограничен. Няма информация какво се случва?!

БАБА ДОРА КЪМ МИНИСТЪР ПОРОЖАНОВ: НЕ ВИ ВЯРВАМ!

СТАДОТО НА БАБА ДОРА Е УНИЩОЖЕНО


Най-коментирани новини

БАБА ДОРА КЪМ МИНИСТЪР ПОРОЖАНОВ: НЕ ВИ ВЯРВАМ!

Стопанка от Болярово: Изгубих всякакво доверие в институциите

Валерия Велева: В държавата на баба Дора дори и чумата не е истинска!

Напрежение в столицата: Протестиращите опитаха да щурмуват сградата на МС


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ