radio 999

Регионалната библиотека в Сливен обяви няколко конкурса


10/01/18 08:09:24коментари:0Регионалната библиотека в Сливен обяви няколко конкурса

Регионалната библиотека /РБ/ "Сава Доброплодни" в Сливен обяви литературен конкурс, национален пленер и конкурс за изработване на театрални кукли, съобщиха от културната институция. Конкурсите са в рамките на 20-ия Национален фестивал на детската книга, който ще се състои от 8 до 10 май в Сливен.
Тазгодишният национален литературен конкурс е на тема "Чудо до поискване". В него могат да участват деца и юноши на възраст от седем до 18 години, като всеки има право да представи до две творби /разказ, приказка, стихотворение/, специално създадени за конкурса. Творбите трябва да са с обем до пет стандартни компютърни страници /60-66 символа на ред, 28-30 реда на страница/ и да бъдат изпратени в печатен вид или на имейл. Те трябва да са с обозначени три имена, възраст, училище, адрес, телефон и имейл за контакти. Крайният срок за изпращане е 20 март 2018 г.
Националният пленер за детска рисунка ще бъде на тема "Един ден, изпълнен с вълшебства". Той ще се състои на 9 май от 10.00 до 14.00 ч. и в него могат да участват деца и юноши на възраст от седем до 15 години. Организаторите предоставят на участниците рисувателен лист с размер 35/50 см. Останалите материали за работа се осигуряват от децата. С творбите от пленера ще бъде уредена изложба. За участниците от училища, школи и клубове по изобразително изкуство организаторите поемат разходите за една нощувка на по едно дете от възрастова група и на един ръководител. Крайният срок за изпращане на заявките е 30 март 2018 г.
За поредна година е обявен и национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои. В него могат да участват деца от седем до 16 години с до две кукли. Куклите не се връщат, те ще бъдат включени в експозицията на Музея на театралната кукла на любимите литературни герои в РБ "Сава Доброплодни".
Произведенията трябва да се изпращат на адрес: 8800 гр. Сливен, ул. "Никола Карев" 1, или на имейл: reglibsliven@iradeum.com. Резултатите от конкурсите се обявяват в дните на фестивала.
Фестивалът се организира от РБ "Сава Доброплодни" в партньорство с МК, община Сливен, областната администрация, асоциацията "Българска книга", най-големите детски издателства. 
 
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ФЕРМЕРКА ОТ С. ШАРКОВО ПОДНЕСЕ ЦВЕТЯ НА ЗАГРОБЕНИТЕ СИ ЖИВОТНИ. ПРОТЕСТИРАЩИ ПАЗЯТ СТАДОТО НА БАБА ДОРА

Президентът: Властите дължат отговор на животновъдите за умъртвените стада

Напрежение в столицата: Протестиращите опитаха да щурмуват сградата на МС

Валерия Велева: В държавата на баба Дора дори и чумата не е истинска!


Най-коментирани новини

ФЕРМЕРИ ОТ ЯМБОЛСКО ЧАКАТ ОБЯСНЕНИЯ ЗА УМЪРТВЯВАНЕТО НА ЖИВОТНИТЕ ИМ, ВЕТЕРИНАРНИ ЛЕКАРИ ДОСТИГНАХА ДО СТОПАНСТВАТА ПО ЧЕРНИ ПЪТИЩА

Български евродепутат постави въпрос към ЕК за алтернативата на умъртвяването на животни

Умъртвяването на овце и кози в боляровското село Шарково продължава

ЗАДЪРЖАХА 19-ГОДИШЕН ОБИРДЖИЯ В ЯМБОЛ


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ