Строеж на общежитие започва в Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" в Сливен


15/01/19 07:58:04коментари:0Строеж на общежитие започва в Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" в Сливен

Строеж на общежитие започва в Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" в Сливен, съобщиха от учебното заведение. "Първата копка" ще бъде направена на 15 януари от 11.30 часа.
Общежитието е замислено още преди учебното заведение да се нанесе в сградата, която се намира в центъра на града и е паметник на културата. Това съобщи за БТА директорът на гимназията Александър Дойчинов. НХГ "Димитър Добрович" получава сградата през 2009 година, като там се обучават ученици от цялата страна. По думите на директора, училището губи между 5 и 8 ученици на година, заради липсата на общежитие.
Сградата, която ще бъде построена, ще разполага с 12 стаи с по две легла. Средната площ на помещение е около 18 кв.м и включва кухненски бокс и санитарен възел, като е удобна и за специфичните нужди на художниците. Там ще бъдат настанени 24 ученици. Общежитието ще бъде построено със средства на гимназията и с подкрепата на Министерството на културата. По първоначални разчети за цялостното завършване са необходими около 250 хиляди евро. Очаква се до месец май да приключи грубият строеж.
В НХГ "Димитър Добрович" се обучават средно 120 ученици в три специалности - "Рекламна графика", "Иконопис" и "Художествена тъкан". Училището е предпочитано освен от сливенските ученици и традиционно от деца от Стара Загора, Ямбол, Котел, Нова Загора и др.
 
 
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ШОФЬОР НАУЧИ ПРИ ПРОВЕРКА НА КАТ... ЧЕ Е ПОЧИНАЛ

ОБИРДЖИИТЕ НА ХРАМ СВ. ГЕОРГИ В ЯМБОЛ НЕДОВОЛСТВАТ ОТ ПРИСЪДИТЕ СИ

Съдебна санкция за община Ямбол, заради секретаря Кабрански

Ямболските коледари представят местния буенек в Рожен


Най-коментирани новини

Започва реконструкция на манастира край ямболското село Кабиле

18 юли 1331 г.: Ямбол най-после става трайно българско владение

АДФИ: Няма сериозни нарушения в болницата в Ямбол и Центъра за венерически заболявания в Сливен

5 години община Ямбол умува за паметник на Левски


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ