Строеж на общежитие започва в Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" в Сливен


15/01/19 07:58:04коментари:0Строеж на общежитие започва в Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" в Сливен

Строеж на общежитие започва в Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" в Сливен, съобщиха от учебното заведение. "Първата копка" ще бъде направена на 15 януари от 11.30 часа.
Общежитието е замислено още преди учебното заведение да се нанесе в сградата, която се намира в центъра на града и е паметник на културата. Това съобщи за БТА директорът на гимназията Александър Дойчинов. НХГ "Димитър Добрович" получава сградата през 2009 година, като там се обучават ученици от цялата страна. По думите на директора, училището губи между 5 и 8 ученици на година, заради липсата на общежитие.
Сградата, която ще бъде построена, ще разполага с 12 стаи с по две легла. Средната площ на помещение е около 18 кв.м и включва кухненски бокс и санитарен възел, като е удобна и за специфичните нужди на художниците. Там ще бъдат настанени 24 ученици. Общежитието ще бъде построено със средства на гимназията и с подкрепата на Министерството на културата. По първоначални разчети за цялостното завършване са необходими около 250 хиляди евро. Очаква се до месец май да приключи грубият строеж.
В НХГ "Димитър Добрович" се обучават средно 120 ученици в три специалности - "Рекламна графика", "Иконопис" и "Художествена тъкан". Училището е предпочитано освен от сливенските ученици и традиционно от деца от Стара Загора, Ямбол, Котел, Нова Загора и др.
 
 
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Един златен, два сребърни и един бронзов медал за малките грации на Ямбол

След преследване: задържаха двама мъже, превозвали 18 нелегални имигранти

Изпращането на абитуриентка: от 1500 до 4500 лева

143 години от Бояджишкия бунт


Най-коментирани новини

Отбелязваме 143 години от Бояджишкия бунт

ОТНОВО ПРОТЕСТ В БЯЛО: МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ИСКАТ ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ И УСЛОВИЯ НА ТРУД

ОСЪДИХА КМЕТ ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ И ЩЕТИ ЗА ПОЛОВИН МИЛИОН ЛЕВА

ПО УЛИЦА ПРЕСЛАВ НЕ СЕ РАБОТИ, НО ВСЕ ОЩЕ Е ЗАТВОРЕНА. ДО КОГА?


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ