МВР ТВЪРДИ: НЯМА ДА СЕ СТРОЯТ БЕЖАНСКИ ЛАГЕРИ


24/03/19 16:10:11коментари:0МВР ТВЪРДИ: НЯМА ДА СЕ СТРОЯТ БЕЖАНСКИ ЛАГЕРИ

Няма да се строят бежански лагери на територията на Любимец, Малко Търново и Елхово, няма и подготовка за заселване на територията на тези населени места с бежанци. Това увери заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов по време на брифинг в МВР.
 "На територията на вашите населени места няма да се строят бежански лагери. Това трябва да стане ясно на всички вас, трябва да сте спокойни. Това, което предстои да направи МВР, е да проведе процедура за подготовка на площадки за временни кризисни центрове.
Тези центрове са предвидени в един план за действие за справяне със засиления миграционен натиск на българо-турската граница", посочи още Ципов и подчерта, че центровете са от затворен тип.
Ципов посочи, че миграционният натиск към страната ни в момента е нулев. "След като един незаконно преминал държавната граница мигрант бъде задържан, ще бъде отведен в тези кризисни центрове от затворен тип. Там да му бъде извършена регистрация и ако не разполага с документи за самоличност, ще бъдат направени интервюта от органите на "Гранична полиция" и Държавна агенция "Национална сигурност", посочи Ципов, цитиран от "Фокус".
"Как България може да си позволи да не е готова за справяне с евентуален миграционен натиск", попита още зам.-министърът, пише Dnes.bg.

Припомняме, че в събота сутрин протестиращи блокираха пътя към граничен пункт Малко Търново с искане тези лагери да не бъдат изградени. За 30 минути движението бе блокирано, а намеренията на недоволните са действията им да продължат.
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ЖЕНА СКОЧИ ОТ ТРЕТИЯ ЕТАЖ НА ОТДЕЛЕНИЕ В ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА. ЗАГИНА НА МЯСТО

Проектират нов мост в Ямбол

ИНДУСТРИАЛНИ СВИНЕВЪДИ: ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ ПРИ ЧУМАТА ПО СВИНЕТЕ СА СТОПАНСТВАТА ТИП <<ЗАДЕН ДВОР>>

Горещниците започват. Вижте кой празнува имен ден


Най-коментирани новини

България остана без хеликоптер-линейка, продадоха последния

ИНДУСТРИАЛНИ СВИНЕВЪДИ: ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ ПРИ ЧУМАТА ПО СВИНЕТЕ СА СТОПАНСТВАТА ТИП <<ЗАДЕН ДВОР>>

26 литра на квадратен метър дъжд се изля над Сливен

Започва реконструкция на манастира край ямболското село Кабиле


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ