Едни от най-добрите български рок-групи на Джулай морнинг край язовир Жребчево


17/06/19 14:21:43коментари:1Едни от най-добрите български рок-групи на Джулай морнинг край язовир ЖребчевоЧетири от най-добрите български рок-групи: „Епизод“,“Обратен ефект“,“Конкурент“ и „Атлас“ са се отзовали на поканата да свирят за Джулай морнинг край брега на язовир Жребчево до останките от потопената преди половин век църква „Свети Иван Рилски“, съобщи секретарят на община Твърдица Пламен Курумилев.

Стартът ще бъде даден веднага след залеза на слънцето, първи на импровизираната сцена ще излязат музикантите от „Обратен ефект“, а след полунощ ще забият колегите им от „Атлас“, концертът ще продължи до първите слънчеви лъчи към 05,15 часа на 1 юли.

Посрещането на Джулая в местността Запалня, кръстена на потопеното в чашата на язовира село, чийто камбани бият от камбанарията в Твърдица става за втори път, от няколко години в публичното пространство се лансира идеята за възстановяване на полуруразрушения храм и превръщането му в атракция.

От 6 години язовирното ниво не е стигало да останките на църквичката, в която по инициатива на отделни свещеници вече са поставени икони и ентусиасти палят свещички. Според местните вече няколко млади двойки са избрали считаното за заредено с енергия място за венчавка.

За пръв път от далечната 1965 година в местността Запалня ще прозвучи камбанен звън, това ще стане чрез магнетофонен запис, намерението на наследниците е това лято да поставят камбана над храма, който е без покрив.


Източник: monitor.bg
Коментари


фиуууу | 17/06/19 16:19:10


цццц , не са начекнаха...Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


САНИТАРКА ОТ ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПРЕМИЕРА

ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА ГРОЗИ ЗАПОДОЗРЕНИЯТ ЗА ЗВЕРСТВОТО В СОТИРЯ

МОТОПЕДИСТЪТ, ПОСТРАДАЛ ПРИ КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ Е В РЕАНИМАЦИЯ

МОТОРИСТ ПОСТРАДА ПРИ КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ


Най-коментирани новини

ПОЛИЦИЯТА ИЗДИРВА МАРИЯН ТРИФОНОВ ОТ СЛИВЕН

ПРОТЕСТ И КОНТРАПРОТЕСТ В КРУШАРЕ

Жегата подпали 600 дка сухи треви край боляровското село Воден

ПОЧИТАМЕ ПОКРОВИТЕЛКАТА НА МАЙЧИНСТВОТО - ГОЛЯМА БОГОРОДИЦА


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ