Сливен осигурява допълнителна патронажна грижа на възрастни хора и лица с увреждания


06/07/19 10:07:40коментари:0Сливен осигурява допълнителна патронажна грижа на възрастни хора и лица с увреждания

Община Сливен получи одобрение по проект, свързан с осигуряването на допълнителна патронажна грижа на възрастни хора и лица с увреждания. Това заяви кметът Стефан Радев на днешния брифинг на общинското ръководство. Той допълни, че предстои подписване на договора по проекта.
 
Основната му цел е подобряване качеството на живот и възможностите за социално включване на хората с увреждания и възрастните хора, чрез осигуряване на мрежа от услуги в домашна среда.
 
Услугите, които ще се предоставят на територията на цялата община ще са ориентирани, както към възрастните хора в града, така и към тези в малките населени места, които имат нужда от здравно-социална услуга. Минимум 180 лица ще могат да бъдат включени по проекта.
 
Почасови интегрирано здравно-социални услуги по проекта ще могат да ползват възрастни хора над 65 години с ограничения или в невъзможност от самообслужване, лица с увреждания и техните семейства. Максималната продължителност, през която един потребител ще може да ползва услугата е до 2 часа на ден.
 
В рамките на проекта, ще бъдат предоставени услуги в 2 основни направления - здравни грижи, чрез назначени към центъра специалисти по здравни грижи и социални услуги, които ще се предоставят от социални работници и домашни помощници.
 
Съгласно предварително изготвен график, един потребител ще може да бъде обслужван от различни специалисти. Психологическото подпомагане ще се извършва от наетия в центъра психолог.
 
Лицата, които желаят да ползват услугите ще могат да подават заявления и след извършване на индивидуална оценка на потребностите на всеки кандидат, ще бъдат включвани като участници в проекта.
 
Проектът предвижда и закупуване на автомобил, чрез който ще бъдат обхванати максимален брой лица, не само от града, но и в малките населени места.
 
В заключение кметът Радев подчерта, че предоставяните услуги ще са напълно безплатни за потребителите и за ползването им няма да бъдат събирани такси от страна на Община Сливен.
 
Срокът на изпълнение на проекта е 18 месеца.
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ШОФЬОР НАУЧИ ПРИ ПРОВЕРКА НА КАТ, ЧЕ Е... ПОЧИНАЛ

ОБИРДЖИИТЕ НА ХРАМ СВ. ГЕОРГИ В ЯМБОЛ НЕДОВОЛСТВАТ ОТ ПРИСЪДИТЕ СИ

ЗАБРАНЯВАТ ПРОДАЖБАТА НА СВИНСКО МЕСО НА ФЕРМЕРСКИ ПАЗАРИ ЗАРАДИ ЧУМАТА

Съдебна санкция за община Ямбол, заради секретаря Кабрански


Най-коментирани новини

Започва реконструкция на манастира край ямболското село Кабиле

18 юли 1331 г.: Ямбол най-после става трайно българско владение

АДФИ: Няма сериозни нарушения в болницата в Ямбол и Центъра за венерически заболявания в Сливен

5 години община Ямбол умува за паметник на Левски


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ