Официално откриха „Въжеландия“ на Карандила


06/07/19 16:44:11коментари:0Официално откриха „Въжеландия“ на Карандила

снимки
Спортно-туристически комплекс „Сините камъни“ на Карандила беше открит днес. Той включва почивна база, атракциона „Въжеландия“ с две игрища – мултифункционално за тенис, волейбол и баскетбол и футболен стадион, които са с най-нов клас ударопоглъщащи настилки, сертифицирани от FIFA. Това е само първият етап от изграждането на Въжения парк, който предвижда създаването на най-дългата в Европа ЗИП линия. Тя ще свързва резервата Карандила със Сливен и изграждането на зала за борба и джудо. Събитието предизвика огромен интерес сред жителите и гостите на града.
 
„Изключително съм щастлив да видя толкова хора тук на Карандила, на това съоръжение, което навремето, в моето детство, събираше децата на Сливен. Радвам се, че можем да открием наистина такъв мащабен проект, това уникално за България съоръжение – „Въжеландия“. Изобщо целият комплекс. Това, което се прави, само обогатява нашия град и може да носи истинска радост. Трябва да кажа, че всичко, което виждаме тук, е частна инвестиция. Това че преди две години започнахме този проект, когато Общината даде на концесия стадиона и другите неща, които правим с инвеститорите, показва, че местната власт в Общината, заедно с частни инвеститори, наистина може да преобрази града и местата, които всички ние обичаме. Вярвам, че това е само един етап от много хубавите неща, които ще се случат тук на Карандила. И на Даулите, Общината има общ устройствен план и там вече може да се инвестира. Пожелавам на всички да имате много приятни емоции тук днес и оттук-нататък и заедно да нпарвим Карандила много посещавано място от децата и младите хора на Сливен“, каза на откриването кметът Стефан Радев.
 
Той припомни още, че Общината предвижда цялостно обновяване на въжената линия. По този начин новото и модерно съоръжение ще предоставя удобна връзка, с която за 20 минути да се стига от града до планината.
 
Управителят на спортно-туристически комплекс „Сините камъни“ Станислава Стефанова заяви от своя страна, че именно благодарение на активната роля и съдействие от страна на местната власт спортният комплекс вече е факт.
 
Сред официалните лица на събитието бяха също председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, заместник-кметът Стоян Марков, областният управител Чавдар Божурски и директорът на Държавна агенция „Национална сигурност” Николай Чиликов.
 
Грандиозният проект превръща Сините камъни и Сливен в най-новата туристическа атракция, където целогодишно гражданите, гостите на града, туристите, професионалните спортисти и всички желаещи ще могат да спортуват и да почиват активно в Балкана. До момента в Спортно-туристически комплекс „Сините Камъни“ са инвестирани 3 500 000 евро - за реиновиране на цялата база и за изграждане на атракционния парк.
 
Кемпер Стоп също е готов и стартира едновременно с Въжения парк. Изградена е цялата прилежаща инфраструктура на обособена зона за къмпингари, която може да поеме 30 кемпера и каравани.
 
За доброто настроение на гостите при откриването се погрижиха младите изпълнители Михаела Маринова, Павел и Венци. Шоуто продължи с концерт на Криско. Водещ на празника беше Петьо Петков-Шайбата. На събитието присъстваха и много спортни знаменитости като световните шампиони Станка Златева и Иван Стефанов.
 
 Пресцентър
снимки: община Сливен


КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ШОФЬОР НАУЧИ ПРИ ПРОВЕРКА НА КАТ, ЧЕ Е... ПОЧИНАЛ

ОБИРДЖИИТЕ НА ХРАМ СВ. ГЕОРГИ В ЯМБОЛ НЕДОВОЛСТВАТ ОТ ПРИСЪДИТЕ СИ

ЗАБРАНЯВАТ ПРОДАЖБАТА НА СВИНСКО МЕСО НА ФЕРМЕРСКИ ПАЗАРИ ЗАРАДИ ЧУМАТА

Съдебна санкция за община Ямбол, заради секретаря Кабрански


Най-коментирани новини

Започва реконструкция на манастира край ямболското село Кабиле

18 юли 1331 г.: Ямбол най-после става трайно българско владение

АДФИ: Няма сериозни нарушения в болницата в Ямбол и Центъра за венерически заболявания в Сливен

5 години община Ямбол умува за паметник на Левски


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ