Пети пленер на виното се провежда в Сливен


06/08/19 08:37:22коментари:0Пети пленер на виното се провежда в СливенПети пленер на виното се провежда в Сливен. Това съобщиха организаторите от фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен", заедно с НДФ "13 века България", Етнографски комплекс "Хаджиданчови къщи" - Сливен и винарска изба "Афузови".
В тазгодишния пленер върху части от бъчви ще творят художниците Антон Иванов, Кунчо Кунчев, Пеньо Иванов, Йордана Кунчева, Веселин Дамянов - ВЕС, Димитър Кавръков, Сияна Петрова и Дора Куршумова. В края на август в двора на "Хаджиданчови къщи" ще бъде подредена заключителната изложба на пленера.
Творбите от Третия пленер са били дарени за благотворителен търг, който е събрал 5533 лева, с които са били купени окачваща и осветителна системи за новата галерия в НХГ "Димитър Добрович". Благотворителният търг с творбите от Четвъртия пленер е събрал близо 9500 лв., с които е направен стенопис-графит на фасадата на ОУ "Д-р Иван Селимински".
През тази година организаторите планират изграждането на цветен кът в градската градина, в който ще има пейки под формата на буквите С, Л, И, В, Е и Н.
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ПОЛИЦИЯТА ИЗДИРВА МАРИЯН ТРИФОНОВ ОТ СЛИВЕН

ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА ГРОЗИ ЗАПОДОЗРЕНИЯТ ЗА ЗВЕРСТВОТО В СОТИРЯ

МОТОПЕДИСТЪТ, ПОСТРАДАЛ ПРИ КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ Е В РЕАНИМАЦИЯ

Само един кандидат за началник на РУО-Ямбол


Най-коментирани новини

ПОЛИЦИЯТА ИЗДИРВА МАРИЯН ТРИФОНОВ ОТ СЛИВЕН

Предвижда се изграждане на стена за катерене в спортна зала „Асеновец“ в Сливен

ПРОТЕСТ И КОНТРАПРОТЕСТ В КРУШАРЕ

Жегата подпали 600 дка сухи треви край боляровското село Воден


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ