Обратно към категорията

ПРОЕКТ ЗА УСТОЙЧИВА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ИНЖЕНЕРИТЕ, ЗАВЪРШИЛИ ФТТ ЯМБОЛ

   

ПРОЕКТ ЗА УСТОЙЧИВА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ИНЖЕНЕРИТЕ, ЗАВЪРШИЛИ  ФТТ ЯМБОЛВъв Факултет „Техника и технологии“ Ямбол се проведе работна среща с представители на фирмите-партньори по проект „Връзката с бизнеса - устойчива реализация на инженерите, обучавани във Факултет "Техника и технологии" - Ямбол ”.
Ръководител на проекта е доц. д-р инж. Нели Георгиева, а продължителността му е 16 месеца. Стойността - 264 214,58 лева.
Сред партньорите по на ФТТ Ямбол са „Карил и Таня“, Ямбол, „Петър Йовчев и синове“ ООД, Ямбол „Тонзос – 95“ АД, Ямбол и други

Основната цел на проекта е повишаване качеството на обучение на студентите от Факултет "Техника и технологии" - Ямбол чрез подобряване на професионалните им компетенции с цел осигуряване на по-висока заетост, доходи и социална интеграция.                                                                                                                           Ще бъдат разработени действащи механизми за създаване и актуализиране на учебна документация за ефективни бакалавърски програми, пряко работещи за бизнеса, от представители на работодателите и преподавателския  състав на ФТТ-Ямбол. Друга цел на проекта е и създаване на устойчиви връзки на бизнеса с преподавателския състав за реализиране на съвместни научно-изследователски проекти с цел внедряване на иновационни техники и технологии.
Не на последно място е и амбицията за създаване на дългосрочни устойчиви професионални контакти и сътрудничества между ръководствата на ФТТ-Ямбол и бизнеса за съвместно разработване на стратегии за изпреварващо модернизиране и актуализиране на учебните програми, при отчитане предвижданията за развитие на нивото на техниката и технологиите и на пазара на труда на регионално ниво.
Всичко това е обвързано и с повишаване качеството и компетентността в процеса на преподаване, въвеждане на иновационни методи на обучение за интелектуалното, професионалното и личностно развитие на преподавателите.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!