ПРОЕКТ ЗА УСТОЙЧИВА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ИНЖЕНЕРИТЕ, ЗАВЪРШИЛИ ФТТ ЯМБОЛ


10/07/13 15:58:04коментари:0ПРОЕКТ ЗА УСТОЙЧИВА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ИНЖЕНЕРИТЕ, ЗАВЪРШИЛИ  ФТТ ЯМБОЛВъв Факултет „Техника и технологии“ Ямбол се проведе работна среща с представители на фирмите-партньори по проект „Връзката с бизнеса - устойчива реализация на инженерите, обучавани във Факултет "Техника и технологии" - Ямбол ”.
Ръководител на проекта е доц. д-р инж. Нели Георгиева, а продължителността му е 16 месеца. Стойността - 264 214,58 лева.
Сред партньорите по на ФТТ Ямбол са „Карил и Таня“, Ямбол, „Петър Йовчев и синове“ ООД, Ямбол „Тонзос – 95“ АД, Ямбол и други

Основната цел на проекта е повишаване качеството на обучение на студентите от Факултет "Техника и технологии" - Ямбол чрез подобряване на професионалните им компетенции с цел осигуряване на по-висока заетост, доходи и социална интеграция.                                                                                                                           Ще бъдат разработени действащи механизми за създаване и актуализиране на учебна документация за ефективни бакалавърски програми, пряко работещи за бизнеса, от представители на работодателите и преподавателския  състав на ФТТ-Ямбол. Друга цел на проекта е и създаване на устойчиви връзки на бизнеса с преподавателския състав за реализиране на съвместни научно-изследователски проекти с цел внедряване на иновационни техники и технологии.
Не на последно място е и амбицията за създаване на дългосрочни устойчиви професионални контакти и сътрудничества между ръководствата на ФТТ-Ямбол и бизнеса за съвместно разработване на стратегии за изпреварващо модернизиране и актуализиране на учебните програми, при отчитане предвижданията за развитие на нивото на техниката и технологиите и на пазара на труда на регионално ниво.
Всичко това е обвързано и с повишаване качеството и компетентността в процеса на преподаване, въвеждане на иновационни методи на обучение за интелектуалното, професионалното и личностно развитие на преподавателите.
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Един златен, два сребърни и един бронзов медал за малките грации на Ямбол

След преследване: задържаха двама мъже, превозвали 18 нелегални имигранти

Изпращането на абитуриентка: от 1500 до 4500 лева

Хванаха шофьор на автобус, превозващ работници, да управлява след употреба на алкохол


Най-коментирани новини

Отбелязваме 143 години от Бояджишкия бунт

ОТНОВО ПРОТЕСТ В БЯЛО: МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ИСКАТ ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ И УСЛОВИЯ НА ТРУД

ОСЪДИХА КМЕТ ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ И ЩЕТИ ЗА ПОЛОВИН МИЛИОН ЛЕВА

ПО УЛИЦА ПРЕСЛАВ НЕ СЕ РАБОТИ, НО ВСЕ ОЩЕ Е ЗАТВОРЕНА. ДО КОГА?


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ