Обратно към категорията

Жълт код за силен вятър и валежи е обявен за 16 области в България

   

Жълт код за валежи е обявен за 16 области в БългарияЖълт код за обилни валежи е обявен за 16 области днес, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.
Предупреждението е за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Пловдив, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София–област и София-град.

За останалата част от страната не са прогнозирани опасни метеорологични явления.

Жълт код означава, че времето е потенциално опасно. В тези области се очакват валежи с количества между 15 и 30 литра на квадратен метър.

Днес времето над Западна България ще се задържи без промяна - облачно и дъждовно. Над Източна ще бъде предимно слънчево, но главно в следобедните часове и през нощта срещу неделя ще има увеличения на облачността и на места ще превали - предимно слаб дъжд.

Южният вятър в източната половина от страната временно ще се усили.

Максималните температури ще са в доста широки граници - от 6-7 в Югозападна България до 17-18 в Източна, в София около 7 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Вятърът ще е умерен и силен, предимно от юг-югозапад.

Максимална температура на 1200 метра - около 5, на 2000 метра - около минус 1 градус.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно по-късно през деня. Само на отделни места ще превали слабо. Ще духа умерен, временно и силен юг-югоизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието 13 - 16 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!