Обратно към категорията

Община Болярово отбелязва Деня на Европа

   

Община Болярово отбелязва Деня на ЕвропаМероприятия по този повод организираха ОИЦ и община Ямбол с децата от ОУ „Стефан Караджа”
През месец април във връзка с честването на Деня на Европа (9 май) Областен информационен център- Ямбол, съвместно с община Ямбол, организираха събития под наслов „Дни на Европа в Ямбол и региона”. Мероприятията бяха с младежи от всички общини в областта, а в община Болярово те бяха с учениците от ОУ „Стефан Караджа” – село Стефан Караджово.
    Датата, на която бе тържеството за отбелязване Деня на Европа в община Болярово. Мястото – салона на читалището в село Стефан Караджово. Гости на тържеството бяха: Нина Терзиева (заместник-кмет на община Болярово), София Минева (началник на отдел „Хуманитарни дейности и европрограми” в общината); кметът на село Стефан Караджово – Тодор Куртев, управителят на ОИЦ – Мария Никова и др.
     Преди да се отправят към залата, децата засадиха няколко дръвчета – също част от дейностите, организирани от ОИЦ – Ямбол.
    Тържеството беше както винаги запомнящо се – децата на ОУ „Стефан Караджа” винаги са били пример за дисциплинираност, а упоритостта и всеотдайността на преподавателите им дава такива чудесни резултати и талантливите им изпълнения радват всички на всеки празник.
     Водещи на тържеството бяха чаровните ученички Мария Дамянова и Юлия Гърдева, а встъпителният мажоретен танц предизвика бурни аплодисменти. Талантливата цигуларка Юлия Гърдева изсвири химна на Европа и множеството присъстващи в залата бяха възхитени от нея, както винаги. А младата и елегантна преподавателка Дора Карагьозова прочета кратка история за възникването на Деня на Европа и за мястото на България в ЕС.
   Последваха народни песни и танци на групата към ОУ „Стефан Караджа” – всички наситени с ритъм и колорит, завладяващи публиката и предизвикващи бурни аплодисменти. Една богата програма, такава ни поднасят талантливите деца на това училище винаги, под мъдрото ръководство на техните преподаватели и директора Димитър Дичев. Личи работата в колектив, възпитателната дейност и отличните резултати.
    Заместник –кметът Нина Терзиева също изказа възхищението си от работата с децата, от тяхното възпитание и талант. „Искам да кажа на родителите и преподавателите им едно голямо благодаря!” – заяви трогната тя. И поднесе грамоти и награди на децата – победители в конкурса „Децата на Ямбол и региона рисуват Европа”.
    Много са талантите на децата, много бяха и отличените рисунки, но наградите бяха само три. Талантът личеше и във всяко изпълнение – танци, музикални инструменти и песни, във всяко от тях личеше упоритата работа на преподавателите и старанието и уменията и от двете страни. Нека пожелаем на тези деца да развиват все така уменията си и да ни радват с изпълненията си! Защото те са бъдещето - децата на община Болярово, децата на Европа!

Лора Величкова









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!