Обратно към категорията

ПРОДЪЛЖАВА СЪБАРЯНЕТО НА НЕЗАКОННИ ПОСТРОЙКИ В РОМСКИЯ КВАРТАЛ НА СТ.ЗАГОРА

   

ПРОДЪЛЖАВА СЪБАРЯНЕТО НА НЕЗАКОННИ ПОСТРОЙКИ В РОМСКИЯ КВАРТАЛ НА СТ.ЗАГОРАПродължава акцията по събаряне на незаконните цигански постройки в старозагорския квартал "Лозенец". На място и днес са полицаи, жандармерия и кметът Живко Тодоров.

Ромите, прекарали нощта под открито небе, тази сутрин продължават да настояват за среща с кмета, който "да разреши проблема им". Междувременно той заяви пред БНТ, че Общинският съвет на Стара Загора е осигурил възможност за социално слабите от квартал „Лозенец" да получат право на строеж.

По думите му премахването на сградите е наложено заради спазването на закона и че е „заплашен символът на Стара Загора - Аязмото" заради валежите и незаконната сеч на дърветата, както и заради разрастването на гетото през годините.

Припомняме, вчера под охрана на десетки полицаи и след стълкновения между жандармеристи и роми, в квартала бяха съборени 18 незаконни къщи, двама цигани бяха арестувани, а трима полицаи ранени.

Днес ще бъдат съборени 22 къщи, предстои изчистване на терена, който ще бъде залесен и ще функционира като парк.

 

Ръководството на община Стара Загора ще направи опит да премахне всички 350 незаконни постройки до края на годината, обяви кметът Живко Тодоров. Събарянето им е разделено на три етапа, вчера стартира първият. Крайната цел е квартал „Лозенец" да бъде благоустроен като се кандидатства за финансиране през следващия програмен период. Ще бъде изградена В и К мрежа, асфалтирани улици.

Днес в квартала напрежение няма.











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!