Обратно към категорията

Започна изграждането на още 12 нови детски площадки в Ямбол

   

 Започна изграждането на още 12 нови детски площадки в ЯмболЗапочна изграждането на 12 нови детски площадки в Ямбол. Съвременните съоръжения за игра ще заменят старите в девет квартала на града.
Вече са премахнати ръждясалите и изпочупени стари катерушки и люлки и започна обработката на терените за монтиране на новите комбинирани съоръжения и полагането на безопасна настилка.
Уредите са предназначени за деца от 3- до 12-годишна възраст, като с малки разлики, освен с люлки, пързалки, въртележки и съоръжения за катерене, новите 12 площадки ще разполагат и с разнообразни занимателни игри като „Лабиринт”, „Криво огледало” и други.

В к-с „Хале” нови съоръжения ще бъдат монтирани срещу вх. В и вх. Г на блок 11. В к-с „Диана” нови катерушки и люлки ще има на две места - зад бл. 2  и между блокове 20 и 21.
В другия многолюден ямболски квартал – „Граф Игнатиев” също ще се изградят две нови детски площадки – пред бл. 74  и между бл. 58 и 60.
Още две  допълнителни площадки ще има и в „Златен рог” – между бл. 32 и бл. 33 и на запад от бл. 15.
В комплекс „Зорница” ни придобивки ще има пред бл. 8 - вх. Б и вх. В.
Във „Възраждане” съвременни съоръжения ще се поставят в пространството на юг от кафе-аперитив „Делина”.
Във втория по големина квартал – „Бенковски” обособената преди време зона за отдих ще бъде допълнена и с детски кът до блокове 20 и 21.
В кв. „Каргон” нова площадка ще има на юг от бл. 6 до ул. „П.К. Яворов”.
В Първи жилищен район съоръженията ще са на ул. „Стара планина” № 2.

Пресцентър









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 димитър 29.07.2014 08:27

деца от квартал каргона събраха преди две години над 1000подписа ,за да се възстанови старата детска площадка зад блока на площад страшимир кринчев.Кметът Славов обеща на децата-дори ги прие в общината-децата чакат-не е хубаво да се лъжат деца... идват и избори


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!