Обратно към категорията

РАЗГНЕВЕНИ РОМИ ПРЕД 999: СЪБОРИХА ПАЛАТКИТЕ, В КОИТО ЖИВЕЕМ, НО НИЕ ЩЕ СИ ГИ ПОСТРОИМ НАНОВО!!!"

   

РАЗГНЕВЕНИ РОМИ ПРЕД 999: СЪБОРИХА ПАЛАТКИТЕ В КОИТО ЖИВЕЕМ, НО НИЕ ЩЕ СИ ГИ ПОСТРОИМ НАНОВО“!!! снимки

Почти цял ден продължи премахването на палатките, които ромите бяха изградили покрай река Тунджа в Ямбол. След сигнали от слушатели за безредици, екип на 999 отиде на място в махалата.

Ето какво споделиха с нас живеещите там: „Остаме на улицата, да премахват колкото искат, каквото и да направят ние отново ще ги построим“ заканваха се ромите. И наистина - на мястото на премахнатите стари палатки вече беше започнало изграждането на нови.

Според тях са съборени 10-15 палатки, които са били обитавани от повече от 250 души. „Полицията дойде и без да ни предупреди събори палатките, сега къде да отиваме?“ питаха се ромите, останали без подслон. „Събориха и блок 20, обещаха да ни помогнат и нищо не направиха! Сега събарят палатките, казаха ни да се спасяваме, не знаем какво да правим.. Защо от общината не мислят за нас?“ коментираха ромите и се заканиха да си търсят правата.

Снимките, които успяхме да "спасим" за вас (защото един от пострадалите роми грабна и избяга с един от фотоапаратите ни) ще ви разкажат много повече, но все пак е факт, че когато роми бъдат изгонени от гетото си, те или го изграждат наново или се преместват на друго място за да го издигнат пак.. Кой е виновен и какво трябва да се направи в случай като този - коментарите оставяме нас вас..

/От община Ямбол няма официална информация за събарянето на постройките в махалата днес/

 

Диана Димитрова

Миглена Димитрова

 

 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#12 Петров 28.08.2014 07:48

Как да ги върнете обратно ли? Ами въвеждате правила, че в една къща от 60 квадрата с три стаи могат да живеят максимум 12 човека. Който няма адресна регистрация отговаряща на правилата, органите на реда го връщат там откъдето е дошъл. Правилата, ако иска ги създава държавата. Ако не знаят как, да проучат опита на Германия, САЩ, Франция. Ето на Франция за 24 чака махна българските цигани от Париж. Нужно е само желание!

 

 

#11 Размисли 28.08.2014 07:38

Схемата е проста! С цел ликвидиране българското село едни хора не създават условия на земеделците да произвеждат на земята си продукция! Как? 1. През границата всеки си внася каквото си иска т.е. не плаща мито и съсипва родното пр-во. 70% от храната ни е внос. 2. Никой не спира циганите да тормозят и обират по селата труда на хората 3. Ниско заплащане на образованите българи и те бягат в чужбина. Целта! 1. Унищожаване на градивната клетка на държавата - българското село 2. Изкупуване на безценица земята и окрупняването и в ръцете на едри земевладелци в т.ч. и чужденци 3. Изгонване на образованите българи в чужбина и толериране раждаемостта на циганите Но като гледам вече българите се събуждат от зомбирането и плановете на враговете на България няма да се осъществят!


#10 До Петров 27.08.2014 13:29

И как ще ги върнете насила ли? Това не е като едно време кохато имаше държава. Римляните разграбиха селата и идв аред на градовете трябв асериозно да се заемем с интеграцията им ако не искаме да ни ликвидират.

 

 

#9 гювечлиев 27.08.2014 09:33

Костадине проблемите на Ямбол и България са че ени хора съборипа предприятията. Няма прадприятия и хората бягат навън. Та иди да питаш тези които пречат да се създаде индустрия защо се топи Ямбол. В Ямбол няма мелница а е център на зърнопроизводство, ко ши каиш а!


#8 Петров 27.08.2014 09:28

zuio не мога да ви разбера защо не искате да върнете циганите по адресните им регистрации по селата откъдето са. За изборите ли ги държите тука. Не може циганите да си строят коптори и после да прехвърлят проблемите си на кмета и общината.

 

 

#7 До Костадин 27.08.2014 09:17

Парите спасяват афтанския селяндур от затвора за сега. Какво се направи. А какво направи е видно Ямбол се топи като сняг през юли.


#6 Костадин 26.08.2014 10:41

До Zuio!Гошко още не е доказано че е "крадец",както и за никои от предшевствуващите и антуражите им.Неотдавна от Ямболския парламент хванаха един ром депутат който сигурно и името си не може да напише без правописна грешка в момент на вземане на подкуп.И какво се случи с него???Факт е че при настящия кмет се извършват и действия който обществото приема,и други който не приема.Но лично аз приветствувам всяко действие насочено към беззаконието и хаоса които ромите създават!За тях има само ПРАВА,но не и ЗАДЪЛЖЕНИЯ!

 

 

#5 zuio 26.08.2014 08:01

Гошо крадецът създава проблем след проблем. Събори двадесети блок и сега римляните плъзнах аиз целият град. Не е луд този който яде зелника, а този който му го дава. Да се сърдят сами на себе си 15 000 кретена който го избраха.


#4 Петров 26.08.2014 06:48

Циганите трябва да си идат по селата от които са дошли, по адресна регистрация ако изобщо имат лични карти. Правят деца без да мислят и после ги хвърлат на улицата общината и обществото да им бере гайлето.

 

 

#3 Тотев 26.08.2014 06:42

Циганите трябва да разберат че има закони и да спрат да правят каквото си искат!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!