Обратно към категорията

Осветиха новопростоения ЦНСТ в град Елхово

   

Осветиха новопростоения ЦНСТ в град ЕлховоС тържествен водосвет отслужен от отец Николай Клюнков и отец Николай Станчев бе осветен новопростоеният ЦНСТ в град Елхово. На освещаването присъстваха зам. кметът на община Елхово Живка Кафеджиева, Мариана Милева – ръководител служба „Социални дейности“, Съба Недева – ръководител на ЦНСТ „Къща за нашите деца“, ръководители на институции и учреждения, екипът по проекта и др. Г-жа Кафеджиева пожела на екипа, който ще работи в центъра ползотворна работа, много търпение и обич към потребителите на тази услуга.
Г-жа Недева връчи благодарствени писма на хората, благодарение на които центърът работи и ще продължи да работи и занапред. В деня на освещаването домуващите получиха и голямо дарение от дрехи.
Проект „Къща за нашите деца” BG051PO001-5.2.12-0019 e финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 по Приоритетна ос 5: Социално включване и насърчаване на социалната икономика с основна област на интервенция 5.2.
Социални услуги за превенция на социалното изключване и преодоляване на неговите последици, процедура „Да не изоставяме нито едно дете”, Компонент 2: Разкриване на социални услуги в общността /бюджетна линия BG051PO001- 5.2.12./ Проектът „Къща за нашите деца” е реално допълване на приключилия проект на община Елхово „Подобряване на социалната инфраструктура в община Елхово, чрез изграждане на Център за настаняване от семеен тип”, чрез който бе построена напълно нова сграда в град Елхово, която разполага с огромна дневна, трапезария и кухня и два разпределителни коридора, които отделят спалните помещения и санитарните възли.
Центърът за настаняване от семеен тип е социална услуга от резидентен тип, която предоставя жизнена среда за пълноценно израстване и развитие на деца, лишени от родителска грижа, за които към момента на настаняване в него са изчерпани възможностите за връщане в биологичното семейство, настаняване при близки и роднини или приемно семейство.










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!