Обратно към категорията

Нов проект по ОПАК, сесия за ученически стипендии и политически консултации в „Тунджа“

   

Нов проект по ОПАК, сесия за ученически стипендии и политически консултации в „Тунджа“На 26 август 2014 г. Община „Тунджа“ подписа с Управляващия орган на ОПАК договор за изпълнение на проект „Повишаване професионалния капацитет на служителите от Община Тунджа чрез обучения”.
Общата цел на проекта е надграждане на уменията и компетенциите на общинските служители, в т.ч. кметове, кметски наместници и специалисти в кметската администрация, за предоставяне на по-ефективни и качествени административни услуги за гражданите и бизнеса. Повишаването на квалификацията на служителите на Община „Тунджа“ е непрекъснат процес, който гарантира спазване на принципите на законност, бързина, достъпност и икономичност на производството по предоставянето на тези услуги и спазва изискванията за качествено и удобно за физическите и юридическите лица административно обслужване.
Стойността на Договора за безвъзмездна финансова помощ е в размер на 119 161,87 лв. Одобрените дейности по проекта са финансирани по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
Срокът за изпълнение на проекта е 12 месеца.

----------------------------------------------------------------

Община „Тунджа” обявява началото на сесия за кандидатстване за отпускане на стипендии и еднократно финансово стимулиране на ученици и студенти с постоянен адрес в община „Тунджа”.

Документи за кандидатстване:
1. Формуляр за кандидатстване – по образец.
2. Документ удостоверяващ учебното заведение, в което кандидатът учи, както и документ удостоверяващ успеха за последната  завършена година.
3. Анкета, удостоверяваща социалното положение – по образец.
4. Копие на документи, удостоверяващи постигнати успехи от участия в регионални, национални и международни състезания и конкурси или значими обществени прояви.
Документите се подават в деловодството на община „Тунджа” от родителите на ученика/студента или чрез кметовете на населените места.
Учащи навършили 18 години могат да подават документи лично.

Срок за подаване на документи:
01.09.2014 год. – 05.09.2014 год.
Телефони за връзка: 046/ 684 225; 046/ 684 323
Лица за контакти: Д. Димитров, Д. Ангелова

-----------------------------------------------------------------


Консултации за предстоящите избори в „Тунджа“


На 27.08.2014 г. кметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев проведе консултации с упълномощени представители на политически партии и коалиции за определяне броя и състава на Секционните избирателни комисии /СИК/ за произвеждане на избори за Народно събрание на  5 октомври 2014 година. Постигнато беше пълно съгласие както за съставите на СИК, така и за длъжностите в ръководствата на СИК.

Със заповед на кмета Георги Георгиев, в Община Тунджа” са образувани 49 секционни избирателни комисии с утвърдени номерация, обхват и адрес. Броят на членовете в секциите е както следва:
17 секции по 9 члена = 153 члена
27 секции по 7 члена = 189 члена
5 секции по 5 члена = 25 члена
Общо: 367 члена

Разпределението на членовете в СИК на парламентарно представените партии и коалиции от Община „Тунджа“ е:
ПП „ГЕРБ” - 142 члена
Коалиция за България - 125 члена
ПП „ДПС” - 54 члена
ПП „Атака” - 32 члена
Общо: 353 члена

Съгласно Изборния кодекс, разликата от 14 члена се предоставя на коалиция „РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК” и Коалиция „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА, ВМРО-БНД, ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ, ДВИЖЕНИЕ ГЕРГЬОВДЕН”.

Разпределението по длъжности в ръководство на СИК (Председател, Зам.-председател и Секретар), е както следва:
    ПП „ГЕРБ” - 49
    Коалиция за България - 49
    ПП „ДПС” - 31
    ПП „Атака” - 18









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!