Обратно към категорията

Река Хасковска преля и наводни десетки къщи

   

Река Хасковска преля и наводни десетки къщи Цялата централна част на Хасково е под вода. Най-трагично е положението около зеленчукоовия пазар, където воодата стига до 1,5 м.

Наоколо улиците са непроходими. В тази част няма и ток. Дворът на училище Климент е като голямо езеро.

Под вода е и църквата „Св. Архангели Михайл и Гавраил". Отец Златко от църквата се обърна са апел за помощ към хората: помагаъте да спасим църквата! Отчето моли за доброволци и колички, за да се изнесат най-ценните вещи от храма.

Всичко в центъра на града около реката остана под вода –мазета, складове и дворове и до обяд. Хора от бизнеса се оплакаха, че техниката им е съсипана.По данни на в хасковската метеорологична обсерватория през последното денонощие в региона е паднал дъжд от порядъка на 86,5 л.на кв.м.

За днес оранжевия код за силен дъжда и вятър, който беше обявен за Хасково, е променен в червен, съобщиха метеоролозите. Ще вали и утре като прогнозното количество е за нови 40-50 л.дъжд на квадрат. Очаква се вятърът а е с 15-20 м.в секунда, с пулсации до 25 м.в секунда.

Заради повишените нива на реките в община Хасково е имало и спасителни акции. Жена е извадена от наводнения си дом с гумена лодка в с. Въгларово, мъж е спасен от 4-ти стопански двор край областния град.

Не по-леко е и в Димитровград, където има наводнени дворове на къщи в някои от кварталите.

Пътят по Е-80 между Хасково и Пловдив между Върбица и Бяла река, затова от службите съветват да се ползва обходен маршрут от Върбица към Първомай.

Източник: standartnews.com









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!