Обратно към категорията

Българино, знай своя род и език

   

Българино, знай своя род и езикснимки
В навечерието на Деня на народните  будители, който честваме всяка година на 1 ноември, Читалище „Просвета1910”, с. Тенево, организира за местната общност тържество под мотото „Българино, знай своя род и език”. В залата на читалището заеха своите места и младите, и тези, от които те се учат да пазят своя род, корен и език. На празника, чрез презентация  си припомнихме делото на  българските църковни и просветни дейци, а също и на радетелите за национална независимост и свобода, както през Възраждането, така и през всички времена от българската история.
Наш гост беше и етнографката от селото ни госпожа Мария Николчовска. Тя разказа на присъстващите спомени за своите първи стъпки в родното училище, за първата си учителка и първия директор. Разказа за родовете и родовите корени в Тенево, за обичаите и местните традиции запазени до наши дни.
В празника със свои изпълнения се включиха и певиците от село Тенево Пенка Манева и Тонка Василева.
Празникът завърши, но в душите на присъстващите остана спомена за онези велики българи, съградили чрез труда си славното минало и достойно бъдеще на нашата Родина.

Нели Ройдева









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!