Обратно към категорията

И армията се включи в охраната на границата ни с Турция

   

И армията се включи в охраната на границата ни с ТурцияОт днес започват логистичните дейности, с които Българската армия ще подпомага работата на "Гранична полиция" по охрана на границата ни с Турция. Това заяви в Елхово пред журналисти зам.-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев.

Предвижда се логистичната подкрепа да бъде осъществявана от 83-ма военнослужещи с 34 армейски автомобила с различно предназначение. Те ще бъдат разпределени в петте полицейски управления по южната ни граница. При засилване на миграционния натиск армията ще увеличи своето участие, посочи Кюмюрджиев.

Освен задържаните незаконни емигранти, военните ще имат задачата да превозват и охраняващите границата полицейски служители, както и органите, контролиращи тяхната работа. Военните ще поддържат техниката, с която участват в операцията и ще ремонтират изграденото досега гранично съоръжение, каза още зам.-министърът.

През първите 6 месеца операцията ще струва на военното министерство около 2,2 млн. лв. Досега за подготовката й са похарчени около 180 000 лв.

Около 5000 нелегални емигранти са задържани по границите ни и в страната от началото на годината, обяви зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев. Част от тях са се опитвали да влязат в България, други да излязат, има и заловени във вътрешността на страната.

За същия период около 16 000 нелегални не са били допуснати да преминат границата. За цялата 2014 година са били възпрепятствани около 32 000 бежанци да проникнат в страната. Засиленият миграционен натиск през последната година е по цялата външна граница на Европейския съюз, каза зам.-министърът на МВР.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!