Обратно към категорията

Общо събрание на ЛРС „Странджа“- Болярово

   

 Общо събрание на ЛРС „Странджа“- Болярово

На 21 май 2015 година от 10 часа в град Болярово се проведе общо събрание на Ловно-рибарско сдружение „Странджа“-Болярово. На събранието присъстваха избраните делегати от всичките четиринадесет ловно-рибарски дружинки към ЛРС „Странджа” – Болярово. 
Председателят на ЛРС „Странджа“ - общинският кмет Христо Христов, откри събранието и представи официалните гости: Койчо Койчев (началник на РУП-Елхово), Деян Моллов (началник на ГПУ – Болярово) и Станимир Сотиров (директор на Държавно горско стопанство - Елхово).
 За председателстващ на събранието бе избран Ангел Тодоров, а за протоколчик - Филка Кръстева.
 По първа точка от дневния ред ръководителят на ЛРС „Странджа“ Димитър Драгоманов представи пред присъстващите отчет за дейността на сдружението за 2014 година. Пълен и обхващаш цялостната дейност беше той. От него стана ясно, че дейността на всички 14 ловно-рибарски дружинки  (с общо 465 члена) е активна и разнообразна. На територията на общината има многообразие от видове дивеч, много е свършено, но остават и проблеми, решението на които се конкретизира в хода на изказванията.
         Д. Драгоманов припомни,че 2014 година е минала под знака на честването на 13 години от началото на Организирано ловно движение в България. Официалните прояви бяха проведени във Велико Търново, където в далечната 1884 година е създаден първият ловен кръжец. Вече втора година се работи и се очаква съвсем скоро да се приеме „Стратегия за развитието на ловното стопанство в България за периода 2012-2027 г. „Традициите и практиките на лова в България трябва да бъдат защитени при хармонизиране на нашето законодателство  в съответствие на с европейските правила и стандарти.” – призовава той в отчета.
          По следващите точки от дневния ред бяха представени: отчет на Контролно-ревизионната комисия за 2014 г.; финансовия план и бюджета за 2015 година.
След множество изказвания и дискусии представените материали по първите три  точки от дневния ред бяха приети.
         По четвърта точка от дневния ред - избор на представител на Сдружението за общото събрание на НЛРС-СРЛБ, единодушно бе избран председателят на ЛРС „Странджа” – Болярово Христо Христов.
        В разискванията по точка разни, отношение взеха Христо Христов, Николай Симеонов, Димитър Панайотов. Койчо Койчев (началник на РУП – Елхово) призова за повече внимание при ловните излети и похвали дружинките от ЛРС „Странджа”, че винаги досега са действали законосъобразно.
        В края на отчетното събрание, председателят на събранието Ангел Тодоров и на сдружението Христо Христов пожелаха здраве и много наслука на всички присъстващи и на останалите членове на дружинките.

Лора Величкова 
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!