Обратно към категорията

Служители от РУ Ямбол предотвратиха две телефонни измами за общо 7800 лв.

   

Служители от РУ Ямбол предотвратиха две телефонни измами за общо 7800 лв.+бюлетина на ОДМВР-Ямбол
Служители от РУ Ямбол предотвратиха две телефонни измами за общо 7800 лева и задържаха 35-годишен мъж,  жител на сливенско село. На 21 май, след подаден сигнал от възрастен мъж в Ямбол за осъществена телефонна измама на стойност 800 лева, полицаите предприеха незабавни издирвателни действия, в резултат на които, е задържан извършителя в момент, в който се подготвял да прибере още 7000 от ямболска гражданка. За двете измами е използван добре познатия сценарий - спешна необходимост от средства за лечение на близък. Измамникът е задържан за срок до 24 часа. Работата по пълното документиране на престъпната му дейност продължава в рамките на досъдебното производство.

Двама младежи на 18 и 16 години са извършили кражба на около 800 лева от частен дом в село Зимница, разкриха стралджанските полицаи. Разследването започнало на 19 май по сигнал от възрастна жена, съобщила за липсата на парите. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите и част от откраднатата сума е върната на потърпевшата. Работата по случая продължава.

Трима непълнолетни са извършили кражба от ремонтно-строителна база в Ямбол, разкриха ямболските полицаи. Посегателствота е осъществено вечерта на 3 април. Отнети са  радиатор и интеркулер на багер, бензинова лампа и поялник на обща стоиност около 2000 лева. Работата по случая продължава съвместно с инспектор от детска педагогическа стая при РУ Ямбол.

19-годишна девойка на Ямбол е подала заявление в полицията, че около 02:00 ч. на 18 май, пребивавайки в нощно заведение и е извършена кражба на портмоне със 100 лева. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че деянието е дело на 20-годишна жителка на общ. Стралджа. Работата по случая продължава.

Криминални престъпления:
В РУ Ямбол е постъпил сигнал, че през нощта срещу 21 май, на ул. „Полк. Бакланов”, след повреждане на заключващ механизъм, от лек автомобил „Тойота Хайлукс” е извършена кражба на алуминиев и меден проводник и арматурна ножица, на обща стойност около 600 лева. По случая е образувано досъдебно производство.


Татяна Павлова









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!