Обратно към категорията

Нови възможности за безработните в община Болярово

   

Нови възможности за безработните в община Болярово Среща във връзка с проблемите на безработицата в общината и нови възможности за заетост организира общинското ръководство, съвместно с представители на Бюро по труда – Елхово. От организаторите присъстваха общинският кмет Христо Христов и директора на Бюро по труда – Елхово Татяна Дюлгерова. Те представиха новата служителка, избрана чрез конкурс за ръководител на филиала на бюрото по труда Стефка Палова.
       Господин Христов се обърна към присъстващите безработни лица, съобщавайки им за няколко предложения от външни работодатели. Една от тях е „Евротекстил” - нова шивашка фирма в град Елхово, която е отправила оферта с условия за работа към желаещи от общината. Всеки желаещ да работи там, може да съобщи в местния филиал на Бюрото по труда. Друг потенциален работодател е фирма „Язаки” – град Ямбол, чиито представители присъстваха на срещата, разясниха новите условия за работа (сред които задължително поне основно образование) и дадоха възможност на проявилите интерес за индивидуални консултации.
       Общинският кмет разясни пред присъстващите и останалите възможности за работа: по няколко проекта, чакащи одобрение (евентуално през септември) , в един от новите лозови масиви край село Стефан Караджово, в дърводобива и др.
       Госпожа Дюлгерова също даде разяснение за възможности на активно търсещите работа и отговори на техните конкретни въпроси.
      С тази среща стана ясно, че общинското ръководство не спира да търси варианти един от основните проблеми в общината и в страната като цяло – безработицата да бъде решен. А част от тях са именно разработване на проекти и търсене на външни работодатели в частния сектор.

Лора Величкова









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!