Обратно към категорията

Енчо Мишинев отново се завръща в Ямбол със златни медали

   

Енчо Мишинев отново се завръща в Ямбол със златни медали снимки
Над 200 ученици от 14 области взеха участие в XV Национален есенен турнир по информатика „Джон Атанасов”. Паралелно с турнира “Джон Атанасов” за седма поредна година се организира и международно състезание по информатика по формàта на международната олимпиада по информатика.

В група „Синиър” на международния турнир златото отиде при ямболската гордост Енчо Мишинев, а в група „А” (XI - XII клас) на националния турнир първото място бе отново за Енчо Мишинев.

В състезанието се включиха 80 български ученици, заявили участие и в двете състезания, и 64 състезатели от Румъния, Русия, Република Татарстан (в състава на Руската федерация), Сърбия и Молдова. Официалното закриване на двете състезания и награждаването се състоя днес в зала „Проф. Венетa Вичева”.
Организатори на изявите са Министерство на образованието и науката, Община Шумен, Регионален инспекторат по образованието – Шумен, Факултет по математика и информатика към Шуменски университет „Епископ Константин Преславски” и Природоматематическа гимназия „Нанчо Попович”, гр. Шумен.














Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!