Обратно към категорията

Мастер-шеф в с.Победа

   

Мастер - шеф в с.ПобедаКак се готвят сладки охлювчета по козаревски и без какво не могат да се приготвят, за да са вкусни; каква е тънкостта при лападника от село Чарган - тези и други кулинарни майстории, баба Къна от с.Козарево и Велка Събева от село Чарган, облечени в носии, показаха на персонала на ОСПОХ „ДСП“ в Победа, във връзка с подготовката за втория общински празник „Модата се мени, фолклорът остава“ в община „Тунджа“.
Празникът е под патронажа на кмета на общината Георги Георгиев и кмета на с. Генерал Инзово и ще се проведе на 2 юли 2016 година.
За събитието в събота, персоналът на ОСПОХ „ДСП“ в село Победа ще приготви традиционните храни, по рецептите, които са предоставени от сръчни и скопосни тунджанки.
Селата от територията на община „Тунджа“ ще се представят както с автентични носии, така и с традиционни ястия, характерни за всяко от тях.
Освен това, гостите ще имат възможност да опитат и автентични храни от търговците на празника, които включват както ястия на скара и тестени изделия, също така и вино характерно за региона. Щандовете ще бъдат отрупани с най-доброто от традиционните домашни  изделия.
Участниците от община „Тунджа“ са се заканили да накарат всички да се влюбят в изтънчения аромат и вкус на тунджанската кухня.
Бабите от община „Тунджа“ са решени да популяризират родния си край благодарение на красивите си автентични носии и местните гозби, които приготвят. Облечете носиите и заповядайте да се забавляваме заедно в парка на село Генерал Инзово.
Всеки, решил да се отбие там, може освен да разгледа изложбата от кукерски маски и носии, характерни за община „Тунджа“, да опита от традиционните за селото ястия и да се научи от първа ръка как се приготвят.










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!