Обратно към категорията

405 зрелостници в Ямбол са заявили желание за матури

   

405 зрелостници в Ямбол ще се явят на матуриВ Ямбол 159, а 5275 зрелостници в цялата страна  са подали заявление, че желаят да се явят на държавен зрелостен изпит по български език и литература, който ще се проведе на 29 август  - това съобщи пред журналисти и кореспондент на "Радио 999", Красимир Стоилов, началник на Регионалния инспекторат по образованието - Ямбол.

До 26 август те трябва да получат служебните бележки за допускането си до матура. Изпитът ще се проведе в 175 училища в страната и ще започне в 8.00 часа.

От тази сесия изпитът по български език и литература е разделен на три модула и зрелостниците ще получават изпитния вариант на части.

Върху първия модул те ще могат да работят 1 астрономически час, след което ще запечатват в плик листа с отговори и ще го предават на комисията.

След изтичането на определеното време ще получават втория модул, върху който може да работят също 1 час. За третия модул ще имат на разположение 2 астрономически часа.

За втория задължителен зрелостен изпит по предмет по избор в Ямбол са подали заявления 246 зрелостници. Общо в страната те са 6983.

Най-много от ямболските  – 150 младежи, са предпочели география, 56 – биология. Втората матура ще се проведе на 30 август.












Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!