Обратно към категорията

Първокласниците в Ямбол с подаръци от полицията

   

Първокласниците в Ямбол с подаръци от полициятаДнес най-малките ученици област Ямбол участваха активно в проведените беседи с полицейските служители на тема „Безопасност на движението“.  Всеки първокласник получи подарък от ОДМВР Ямбол – учебна програма „За моята безопасност!“. Програмата съдържа няколко основни правила за безопасно поведение  на децата в различни ситуации - на пътя, при игра или среща с непознати, телефон за спешни случаи и други. Тя ще бъда малък помощник за приготвянето на раниците за следващия учебен ден и за припомнане на правилата за безопасност. 
В няколко минутните беседи служителите на реда проверят знанията на децата и объръщат  внимание на най- важните правила за безопасност на движението, за избора на безопасен път до училище и обратно до дома, за  сигурността им в училищния двор или площадките за игри за пътуването с училищния автобус или с автомобил. Обръща се внимание кога и как се ползва телефона за спешни повиквания - 112.
Беседите с учениците от различните възрастови групи се провеждат по съгласувани графици с РУО -Ямбол  и училищните ръководства.   По време на тези срещи  ще се обсъждат и конкретни ситуации и пътни злополуки с деца, настъпили на обслужваната територия, ще  се дават конкретни практически препоръки за безопасно поведение на и до  пътя.


27.09.2016 г.
Татяна Павлова









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!