Обратно към категорията

Вестник "Неделник": Загиналият на „Тракия” бил обявен за национално издирване

   

Вестник "Неделник": Загиналият на „Тракия” бил обявен за национално издирванеЗагиналият на магистралата 36-годишен мъж – Деян Г., от Ямбол бил обявен за общодържавно издирване заради воденото срещу него дело за нарушаване на ограничителна заповед и на забраната да доближава бившата си съпруга, научи „Делник”. В това дело били обединени 3 сигнала, а преди това той вече бил осъждан за същото престъпление, но явно нищо не го е спряло нито присъдата, нито воденото досъдебно производство от полицията.
Хората във вход „Б” на блок 16 в ж. к-с „Георги Бенковски” са чували, че създава проблеми на бившата си съпруга, но не знаеха нищо по-подробно.
Гергана Н. живеела при майка си, но явно бившият й съпруг Деян често ги тормозел. На 23 януари рано сутринта тя позвънила на тел. 112, за да съобщи, че съпругът й блъска на вратата на апартамента и отново нарушава ограничителната заповед.
Докато дойде полицията Деян излязъл пред блока и там го видели полицаите, при опит да го спрат за проверка той стрелял срещу тях и побягнал. „Произвежда около 2 изстрела, след което побягва по протежение на входовете на блока. Той е последван от органите на полицията, след което произвежда още два или три изстрела. Не е известно оръжието, с което са произведени изстрелите, предполага се, че е или газов револвер, или са халостни патрони на огнестрелно оръжие, тъй като не са намерени проектили или гилзи на мястото на произшествието”, съобщи районният прокурор на Ямбол Мина Грънчарова.
Очевидец на престрелката станал шофьор на бус, който тъкмо се подготвял да слиза до автомобила си, но за късмет чул виковете и излязъл на терасата да види какво се случва.
„Гледам полицаите – две момчета, бягат тука, гонеха някой, сега кой гонеха не знам. Не можах да видя. И в даден момент чух изстрел и едното момче полицаят залегна, явно нали да се предпази. Викам хубаво, че не тръгнах, може би ако бях излязъл 5 минути по-рано да бях излязъл можех и аз да попадна в периферията на престрелката”, разказва Атанас Атанасов.
Деян се качва на автомобила си „Хонда Сивик” и изчезва, а полицаите го последвали. Пред блока униформените произвели два предупредителни изстрела със стоп патрони, а след това при преследването стреляли и по колата. „По време на преследването в градски условия е стреляно в областта на задна дясна гума, но неуспешно, тъй като лицето вместо да спре, напротив ускорява движението и успява да излезе на автомагистрала „Тракия”, уточни Мина Грънчарова, районен прокурор на Ямбол.
Полицаите не продължават с преследването по нареждане на дежурния, за да не предизвикат произшествие, но уведомяват дежурните в съседните полицейски дирекции, за да го пресрещнат.
Само 14 км след качването си на магистралата на пътен възел „Хаджидимитрово” Деян се блъска в мантинелата. Тялото му е открито извън колата и сливенските полицаи тепърва ще разследват дали е загинал, защото е ударен от друг автомобил, или е изхвръкнал при катастрофата.
В Районна прокуратура – Ямбол срещу него е заведено досъдебно производство по чл. 269 ал. 1 от Наказателния кодекс за възпрепятстване изпълняване на слежубните задължения на орган на властта, но предстои то да бъде прекратено, защото извършителят вече не е жив. Другото досъдебно производство за катастрофата, което ще се води в сливенската полиция обаче ще продължи, докато не се установи коя е причината за смъртта на Деян.











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!