Обратно към категорията

СНЕГЪТ И ВИСУЛКИТЕ В ЯМБОЛ (И В ЦЯЛАТА СТРАНА) СЕ ОТСТРАНЯВАЛИ ОТ ГРАЖДАНИТЕ, ИНАЧЕ - ГЛОБА

   

СНЕГЪТ И ВИСУЛКИТЕ В ЯМБОЛ (И В ЦЯЛАТА СТРАНА) СЕ ОТСТРАНЯВАЛ ОТ ГРАЖДАНИТЕ, ИНАЧЕ - ГЛОБА

Вече няколко дни в редакцията на радио 999 пристигат сигнали за заледени улици и опасни висулки провиснали от сградите в града. Проверихме, кой всъщност трябва да отстранява висулките и леда и какви са санкциите, ако това не се направи.
Отговорът намерихме в Наредба № 1 (чл.34) за опазване на обществения ред и поддържане на приветлив вид на община Ямбол. 
И така, за да бъде Ямбол "в приветлив вид"  отговорността за махането на леда е прехвърлена към ръководителите на дружества, учреждения, обществени организации, търговски обекти, собствениците и наемателите на сгради.
Всички те се задължават да отстраняват снега по тротоарите 12 часа след наваляването, ледените висулки, опасните натрупвания от снега и последиците от стихийни бедствия, уточняват в Наредбата. 
 
Накратко казано, от блокове и офиси, които на наша собственост, трябва да премахнем висулките сами. По този начин, ако стане инцидент общината не носи никаква отговорност.
 
Така, гражданин на община Ямбол, който не си почисти доброволно снега и леда от прилежащите територии, го грози санкция. В същата тази Наредба за реда и приветливия Ямбол са уточнени и глобите за данъкоплатците: 
 
Този вид нарушение (по чл.34-ти) спада към графа - всички останали нарушения на настоящата наредба. При тях  се налага глоба в размер от 30 до 1000 лв. за физически лица, а за еднолични търговци и юридически лица имуществена санкция от 100 до 5000 лв.
 
Въпреки, че не сме чули някой да е глобен за подобен вид нарушение, съветваме ви, ако не можете да отстраните ледените висулки сами, да се обърнете към общината, която би трябвало да изпрати екип,  за да ги премахне.
 
 
Всички глоби вижте тук: 
http://www.yambol.bg/документи/наредби/наредба-обществен-ред?highlight=висулки










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!