Обратно към категорията

Празник в детска градина „Кольо Тенев”, с. Тенево

   

 Празник в детска градина „Кольо Тенев”, с. ТеневоНа 22  февруари 2017 г., децата от детска градина „Кольо Тенев” в с. Тенево отбелязаха патронния празник на детската градина.
Сред гостите бяха синът на Кольо Тенев – Стефан Колев, близки на семейство Теневи, кметът на селото Димитър Комитов, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности” в общината Димитър Димитров, Нели Ройдева – мениджър на читалище „Просвета - 1910”, ученици от основно училище „Васил Левски“  и жители на селото.
На тази дата преди 74 години, с последния куршум, Кольо Тенев, чието име носи детската градина, слага край на своя живот, за да не попадне жив в ръцете на врага. Красивите стихове и песни, подбрани от педагозите в детската градина, показаха, че децата познават и обичат своята Родина - България, и най-важното носят в себе си паметта на героите.
В приветствието си директорът на детската градина Нели Славова приветства с добре дошли гостите и поздрави децата по повод патронния празник на детското заведение. Тя изрази увереност, че всички теневци са достойни наследници на героя, съумели да съхранят народната памет и да я предават на поколенията.
Стихове, песни и танци посветени на празника на градината, вплетени в красив букет, поднесоха децата на своите гости.
Ученици от основното училище в селото поднесоха своя поздрав към малчуганите и техните гости като изпълниха танци, с които стоплиха сърцата и припомниха за едни славни времена на род и родина.
Децата получиха подаръци от сина на Кольо Тенев, от общинското ръководство, кметство с. Тенево  и народно читалище „Просвета – 1910“.
След приключване на тържеството, с едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на Кольо Тенев, беше почетена паметта на патрона на детската градина.



Пресцентър









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!