Затварят улица "Преслав" за 9 месеца. Предстоящият ремонт е на стойност над 2 милиона лева


14/06/18 11:01:11коментари:8 Затварят улица Преслав за 9 месеца. Предстоящият ремонт е на стойност над 2 милиона лева.

Ремонтът на улица „Преслав” от площад „Боровец” до ул. „Акация” в Ямбол трябваше да започне още през март. Това беше съобщено преди месеци на пресконференция в общината. Не е ясно защо това не се случи, но стартът на дейностите ще бъде даден на 18-ти юни (понеделник).

Срокът за изпълнение е 9 месеца (270 дни).

Стойността на проекта 2 381 066,10 лв. 
 
Дейностите са по проект за „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол”  по ОП Региони в растеж.
Разпределението на средствата за отделните дейности по ремонта - липсва.
Става ясно обаче, че предстои ремонт на пътната настилка; полагане на нови бетонови бордюри, нова маркировка, монтиране на нови пътни знаци, улични оттоци и пожарни хидранти и др. 
Шофьорите в Ямбол трябва да знаят, че достъпът до ул. „Преслав”, в участъка от кръстовището на ул.”Д.Благоев” до кръстовището с ул.”Акация”, се преустановява за целия срок на изпълнение на дейностите. На улиците "Ямболска комуна", "Радецки" и "Шипка" са поставени пътни знаци - път без изход, като част от предварителната подготовка  за обособяването на строителния обект, научихме репортаж от телевизия "Диана".
 
Както вече съобщихме, въвежда се и нова транспортна схема за автобусите. 
 
Отговорността за това да провери дали заповедта се спазва, носи Антон Кабрански - секретар на община Ямбол.  Самата заповед пък е подписана от заместник-кмета Илияна Бицова.
 
*****
 
Новината предизвика редица коментари във ФБ групата на Ямбол шофьори:
 
Димитър Ишмериев: И нека мрънкането за следващите 270 календарни дни започне 
 
Стоян Момчев: А какво правим с бoрдюра и липсващия тротоар на ул.Д Благоев до бл.17 от пешеходната пътека та почти до кръстовището на пл.Боровец ???
 
Димитър Ишмериев :Тоя въпрос към кой го задаваш?
 
Стоян Момчев: Към присвоилия парите от последния голям ремонт по ул.Д Благоев !
 
Ангел Николов: Да предупредя ,че така наречената ул.Крайречна не съществува от много години :)
 
Атанас Колев: След като въпросния ремонт приключи,бледоликите ще опропастят всичко по пътя си към кочината в която живеят!Всичко което може да бъде откраднато,строшено или унищожено няма да се замислят!Тъй,че ще се радваме за кратко!
 
 
Plamen Ronnie O'Sullivan: Под "Обновяване на растителните видове" , разбирайте изсичане на всички дървета по протежение на улицата и евентуално засаждане на някоя друга фиданка. Каквото беше, беше със сянката по тази улица, и всичко ще отиде пак за ромеите. Помнете ми думата, ако не стане така Пламен да не се казвам!
 
Pasko Bratanov: Пак ли ще надигате безумно високи бордюри?? Изроди!!
 
Mihail Trendafilov: Само простотий.... Едно кръгово поне да бяха гласували.
Коментари


Една гледна точка: | 17/06/18 18:12:30


Очевидно е МОДА: Едни да мрънкат, други да плюят (дори без да имат информация), а трети от всичко това да "формират обществено мнение", извличайки чрез опорочаване на ремонтите отричане на всичко, което се (или би се) направи в града. Накратко: Ремонта на Централната градина (която за непросветените НЕ Е така наречената "градинка Николинка"!!!) ще завърши през септември, ремонта на Раковска - през ноември, а предстоящият ремонт на ул.Преслав цели обновяване на отсечката (за "високите бордюри" сте прави - в Европа такова чудо няма ...) А дали има "крадене" - парите идват от Европроекти - там думата имат контролни институции (капиталовите разходи на Общината са за около 5 млн.лв. - с тях такива Проекти няма да стигнат доникъде). "Трай бабо за хубост" (за по-добра инфраструктура) - можем само да плюем, но нека по-добре да сме обективни (не казвам че всичко е топ, но според мен е по-добре, когато нещо се прави) !?


анонимен | 14/06/18 14:41:30


Срамота поредната измислица на някой си пак за поредните пари,стига те не се ли наядохте на пари вече,то бива алчност но пак чак толкова,заради това ще объркате обществения транспорт който и без това не става за нищо за който излъгахте гражданите,че има промяна но явно няма поредните голи обещания,ами работниците които се извозват до язаки, те какво ще правят как ще ходят на работа,засрамете се господа управляващи нашия град който нацяло го обезобразихте!


Пират | 13/06/18 23:05:56


И след 9 месеца ще се роди новата изборна победа на местните избори. Само не знам как ще сме блокирани това лято-със затруднен достъп до парка откъм центъра, с разкопана градинка вече няма да николинка, а гергинка, с половин плоадна улица и със затворена централна пътна артерия като Преслав. А хората напускат града, в който живеят. Идват гости само за атракции.И от това вече се натъжавам дълбоко.


Дечев | 13/06/18 20:47:12


Инджето я довършихме и сега започваме Преслав.


Страхил | 13/06/18 04:27:14


В новината е пропуснато да се спомене коя е фирмата изпълнител.Костов | 12/06/18 22:49:51


Кой е мрънкач бе. Ремонт - добре, ама за 9 месеца хората магистрали правят. Толкова пари също за тая улица - джобчетата на пигмея славов ще преливат от рушвети. Отделно нямат никаква подготовка и ще настане пълен хаос.


Manechi | 12/06/18 18:25:30


Мрънкачи и тъпунгери!


trud | 12/06/18 18:11:27


да спомена че дървесния вид ще е липа ромите ще се зарадватСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ИЗПЛУВАЛОТО ОТ ТУНДЖА ТЯЛО Е НА МУЗИКАНТА МАРИН ПЕТРОВ

ОТКРИХА ИЗЧЕЗНАЛО ДЕТЕ КРАЙ СЛИВЕН. В ОПЕРАЦИЯТА СЕ ВКЛЮЧИ И ХЕЛИКОТЕР

*ТРУП НА МЪЖ ИЗПЛУВА ОТ РЕКА ТУНДЖА (ОБНОВЕНА)

АКТУАЛНО: Нова ТВ официално е на Домусчиеви, КЗК одобри сделката


Най-коментирани новини

ОСТАВА БОЛЕЗНЕНА ТЕМАТА ЗА ЕВТАНАЗИРАНИТЕ ЖИВОТНИ В СЕЛО ШАРКОВО

РЕКА ТУНДЖА ОТНОВО СЕ ЗАПЕНИ

ОСЪДИХА НА ЗАТВОР МЪЖ ЗА КАТАСТРОФА СЪС ЗАГИНАЛ И РАНЕНИ

Пет села в ямболско са без вода


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ