Световното, Русия и феновете: време е за футбол!


14/06/18 12:07:11коментари:0Световното, Русия и феновете: време е за футбол!

+програма
От днес светът е футбол! В Москва се открива първенството на планетата.За първи път най-големият футболен форум ще се проведе в страна от Източна Европа.А за организацията, домакините са похарчили между 12 и 14 милиарда долара. 

Президентите и премиерите на редица държави ще уважат церемонията за откриване на световното първенство по футбол в Русия, като някои от тях вече са пристигнали. Президентът Владимир Путин ще има лични срещи с всеки от тях. Други световни лидери се очаква да посетят някои от мачовете в следващите седмици, заяви Дмитрий Песков, говорител на Кремъл.Сред изброените от него имена няма нито един от западна държава, или поне от Г-20 или БРИКС.Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще присъства на Церемонията по откриването и първия мач на Световното първенство.
Котаракът Ахил от известния музей "Ермитаж" в Санкт Петербург, който е определен за оракул на предстоящото Световно първенство, даде първата си прогноза преди старта на Мондиала.Животното предрече, че Русия ще победи Саудитска Арабия в откриващия мач на турнира. Прогнозата му обаче не успя да се осъществи от първия път. Първоначално Ахил се притесни от големия брой журналисти и не се справи с избора между двете му предложени купички с храна. След оказаната помощ, той все пак се насочи към тази с надпис "Русия".

И "Гугъл" ще следи Световното по футбол в Русия. Днешното лого е вдъхновено от предстоящите футболни емоции.Компанията е разработила специална секция в търсачката, посветена изцяло на Световното първенство по футбол 2018. В този раздел има разнообразна информация за групите, датите и часовете на мачовете и други.

КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Пълно лунно затъмнение в небето на България

Дълг от 20, 6 млн. лева тегли община Ямбол. Гражданите масово не подрепят решението, а общинските съветници...

Сливен: 18-годишен шофьор загуби управление и се е преобърна на пътното платно

ЯМБОЛ ОТНОВО НА ПРОТЕСТ


Най-коментирани новини

Дълг от 20, 6 млн. лева тегли община Ямбол. Гражданите масово не подрепят решението, а общинските съветници...

В СТРАЛДЖА: РОДИТЕЛИ ИЗБИРАТ ПОПУЛЯРНИ ИМЕНА ЗА ДЕЦАТА СИ

Стотици милиони източени с фалшиви ТЕЛК-решения в цялата страна

СЛИВЕН: РОДНИНИ ИЗОСТАВЯТ БЛИЗКИ В БОЛНИЦАТА


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ