С НОВ КМЕТ Е С. СТЕФАН КАРАДЖОВО


09/02/19 09:09:04коментари:0С НОВ КМЕТ Е С. СТЕФАН КАРАДЖОВО

Поради трайно заболяване и фактическа невъзможност да изпълнява задълженията си повече от 6 месеца, на основание чл. 42, ал. 1, т.2 от ЗМСМА бяха прекратени правомощията на г-н Тодор Стоянов Куртев, досегашен кмет на село Стефан Караджово, община Болярово, считано от 12 януари 2019 година.
На 44-то заседание на Общински съвет - Болярово, състояло се на 30 януари 2019 г., като кмет на селото положи клетва Димитър Стоянов Димитров. Разбира се, до подписването на клетвен лист от новоизбрания кмет на предстоящите избори за места власт през есента на тази година.
Кметът на общината Христо Христов пожела на дейния, инициативен и енергичен  досегашен кметски наместник на с. Камен връх да работи със същия ентусиазъм и в родното си Стефан Караджово.
На 4 февруари се състоя предаването на документацията, имуществото и всички налични атрибути на властта в кметство - с. Стефан Караджово от досегашния кмет г-н Тодор Куртев на новоизбрания г-н Димитър С. Димитров. По здравословни причини господин Куртев не присъства на срещата, за целта би упълномощена съпругата му, придружена от експедитивен младеж, техен син. Процедурите бяха извършени в присъствието на г-жа М. Чанева, секретар на община Болярово, и съответните административни лица - Диана Иванова от общинската администрация и Таня Ончева от местната администрация в кметството.
Малко по-късно кметът на общината Христо Христов официално представи новият кмет на селото пред присъстващите в кабинета му изявени общественици, представители на институции (училище, читалище, музей), председателя на младежката партийна организация Красимир Бодуров, както и жители на с. Камен връх. И общинският, и новоизбраният местен кмет споделиха интересни идеи за подобряване на благосъстоянието на хората в селището, кандидатстване по някои проекти и т.н. Реализацията тепърва предстои и ще се действа енергично - наследниците на Караджата го заслужават. Свои изявления направиха и някои от присъстващите. Директорът на ОУ „Стефан Караджа" Дора Карагьозова изказа увереност, че ще работят съвместно и с новия кмет в подкрепа на всички културни инициативи, местни и общински празници. Г-н Димитър Дичев, педагогически съветник в училището и дългогодишен негов директор, сподели, че е впечатлен от готовността на новия кмет да работи за обединението на хората тук, независимо от политическата и етническата принадлежност, в името на бъдещето. Митко е бил негов ученик - отличник, отговорен и отзивчив към съучениците си.
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ОБЩИНА "ТУНДЖА"

СЛИВЕН: ПРЕБИХА СЛУЖИТЕЛ НА ОБЩИНСКА ОХРАНА В РАБОТНО ВРЕМЕ. ОТКРИХА ГО В БАГАЖНИК НА КОЛА * (ОБНОВЕНА)

СЛЕД ПРОТЕСТИТЕ: ПРЕРАБОТВАТ СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО

Спипаха нелегални афганистанци край Хасково


Най-коментирани новини

Отново сериозно поскъпване на бензина

СЛЕД ПРОТЕСТИТЕ: ПРЕРАБОТВАТ СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО

С много настроение и музика откриха ретро парада в Сливен

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ОБЩИНА "ТУНДЖА"


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ