С НОВ КМЕТ Е С. СТЕФАН КАРАДЖОВО


09/02/19 09:09:04коментари:0С НОВ КМЕТ Е С. СТЕФАН КАРАДЖОВО

Поради трайно заболяване и фактическа невъзможност да изпълнява задълженията си повече от 6 месеца, на основание чл. 42, ал. 1, т.2 от ЗМСМА бяха прекратени правомощията на г-н Тодор Стоянов Куртев, досегашен кмет на село Стефан Караджово, община Болярово, считано от 12 януари 2019 година.
На 44-то заседание на Общински съвет - Болярово, състояло се на 30 януари 2019 г., като кмет на селото положи клетва Димитър Стоянов Димитров. Разбира се, до подписването на клетвен лист от новоизбрания кмет на предстоящите избори за места власт през есента на тази година.
Кметът на общината Христо Христов пожела на дейния, инициативен и енергичен  досегашен кметски наместник на с. Камен връх да работи със същия ентусиазъм и в родното си Стефан Караджово.
На 4 февруари се състоя предаването на документацията, имуществото и всички налични атрибути на властта в кметство - с. Стефан Караджово от досегашния кмет г-н Тодор Куртев на новоизбрания г-н Димитър С. Димитров. По здравословни причини господин Куртев не присъства на срещата, за целта би упълномощена съпругата му, придружена от експедитивен младеж, техен син. Процедурите бяха извършени в присъствието на г-жа М. Чанева, секретар на община Болярово, и съответните административни лица - Диана Иванова от общинската администрация и Таня Ончева от местната администрация в кметството.
Малко по-късно кметът на общината Христо Христов официално представи новият кмет на селото пред присъстващите в кабинета му изявени общественици, представители на институции (училище, читалище, музей), председателя на младежката партийна организация Красимир Бодуров, както и жители на с. Камен връх. И общинският, и новоизбраният местен кмет споделиха интересни идеи за подобряване на благосъстоянието на хората в селището, кандидатстване по някои проекти и т.н. Реализацията тепърва предстои и ще се действа енергично - наследниците на Караджата го заслужават. Свои изявления направиха и някои от присъстващите. Директорът на ОУ „Стефан Караджа" Дора Карагьозова изказа увереност, че ще работят съвместно и с новия кмет в подкрепа на всички културни инициативи, местни и общински празници. Г-н Димитър Дичев, педагогически съветник в училището и дългогодишен негов директор, сподели, че е впечатлен от готовността на новия кмет да работи за обединението на хората тук, независимо от политическата и етническата принадлежност, в името на бъдещето. Митко е бил негов ученик - отличник, отговорен и отзивчив към съучениците си.
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ЖЕНА СКОЧИ ОТ ТРЕТИЯ ЕТАЖ НА ОТДЕЛЕНИЕ В ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА. ЗАГИНА НА МЯСТО

Проектират нов мост в Ямбол

ИНДУСТРИАЛНИ СВИНЕВЪДИ: ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ ПРИ ЧУМАТА ПО СВИНЕТЕ СА СТОПАНСТВАТА ТИП <<ЗАДЕН ДВОР>>

Горещниците започват. Вижте кой празнува имен ден


Най-коментирани новини

България остана без хеликоптер-линейка, продадоха последния

ИНДУСТРИАЛНИ СВИНЕВЪДИ: ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ ПРИ ЧУМАТА ПО СВИНЕТЕ СА СТОПАНСТВАТА ТИП <<ЗАДЕН ДВОР>>

26 литра на квадратен метър дъжд се изля над Сливен

Започва реконструкция на манастира край ямболското село Кабиле


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ