ОД на МВР в Ямбол получи много добра оценка за работата си през 2018 година


15/03/19 08:47:11коментари:0 ОД на МВР в Ямбол получи много добра оценка за работата си през 2018 годинаОценката за работата на Областната дирекция на полицията в Ямбол през 2018 година е много добра, съобщи пред журналисти главен комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".
Намалена е регистрираната престъпност и е увеличена на 68.36 на сто разкриваемостта на престъпленията - най-високият показател за страната през тази година. Подобрена е разкриваемостта на грабежите и на кражбите в малките населени места. Магистралната престъпност също бележи спад - 1556 случаи или със 160 по-малко от 2017 година. Образувани са 20 досъдебни производства за корупция на различни административни нива, от които шест са в специализираната прокуратура, съобщи заместник-директорът на ОД на МВР комисар Евгени Христов.
Целите, които си поставя през тази година ръководството на областната дирекция, са да запази досегашните постижения и да осигури нормални условия за провеждане на предстоящите избори, допълни комисар Христов.
На журналистически въпрос за работата с телефонните измамници той посочи, че от началото на годината дирекцията е разпространила около 21 000 листовки сред населението за предотвратяване на измамите, следи се активния криминален контингент в областта и в страната.
В годишното съвещание участваха също окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев и заместник-директорът на ГД "Гранична полиция" старши комисар Бисер Костадинов.


КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Един златен, два сребърни и един бронзов медал за малките грации на Ямбол

След преследване: задържаха двама мъже, превозвали 18 нелегални имигранти

Мъгла от фин прах над цялата страна

Изпращането на абитуриентка: от 1500 до 4500 лева


Най-коментирани новини

Отбелязваме 143 години от Бояджишкия бунт

ОТНОВО ПРОТЕСТ В БЯЛО: МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ИСКАТ ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ И УСЛОВИЯ НА ТРУД

Първият носител на наградата „Д-р Симеон Табаков” е заслужилият историк Васил Дечев

В Болярово: общински футболен турнир и други спортни дейности


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ