Вече могат да се подават заявления за целеви помощи за отопление


01/07/19 08:42:40коментари:1Вече могат да се подават заявления за целеви помощи за отоплениеВ социалните служби от днес до 31 октомври могат да се подават заявления за целеви помощи за отопление. Бланките за тях може да се изтеглят и от сайта на Агенцията за социално подпомагане, като подаването ще е по настоящ адрес.
Тази година със средно 15 процента са увеличени  индивидуалните коефициенти за достъп до системата. Най-много са те за рисковите групи като самотноживеещи възрастни хора и родителите, отглеждащи сами децата си, а също и за хора с увреждания.

 
,,Конкретният размер на помощта ще зависи от цените, които днес ще определи Комисията за енергийно и водно регулиране'', уточни за БНР социалният министър Бисер Петков.

,,И ако през миналия отоплителен сезон около 210 000 домакинства получиха тази целева помощ, очакванията са, че тази година ще бъдат около 255 000. Увеличава се и размерът на помощта, като тя ще се определя месечно на база на 500 киловатчаса електроенергия от потреблението, което ще доведе до увеличаване на паричната помощ с повече от 20%'', коментира още той.

За тази година в бюджета на Министерство на труда и социалната политика са осигурени 40 милиона лева допълнително за енергийното подпомагане. Това ще позволи разширяването на обхвата и увеличаване размерът на помощта.
Коментари


Николай | 01/07/19 18:31:58


Правилата за получаване на помощ са много неясни.По какви критерии ще бъдат оценявани хората,под какви доходи ще бъдат подпомагани никой не знае?Няма яснота в С. служби.Пускаш и чакаш,а м/у временно трябва да си купиш дървата понеже е сезонно доставянето им? После ги плащат на два транша.... Ами то ако имаш пари да си ги купиш за какво са ти помощи? Тъпа българска недомислица!Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ЛИНЕЙКА ПОТЕГЛИ С ОТВОРЕНА ЗАДНА ВРАТА С ПАЦИЕНТ В НЕЯ

Блокират заплатата на тираджия от Сливен, отнесъл бариера в Унгария

Търсят десетки учители в ямболско преди 15 септември

Неправомерно начислен данък завъртя ямболлия в съдебна въртележка с общината


Най-коментирани новини

САНИТАРКА ОТ ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПРЕМИЕРА

МЪЖ ЗАГИНА В КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ

Подготвят Стефан Данаилов за операция

Санкционират ВиК-Ямбол, заради оцветяванията на река Тунджа


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ