Добри практики за опазването на културното наследство бяха представени от името на община Болярово на среща в Италия


02/07/19 11:23:06коментари:1Добри практики за опазването на културното наследство бяха представени от името на община Болярово на среща в Италия

Второто международно събитие по проект „#ЕuSAVE” се проведе в Мелпиняно, Италия като имаше за фокус социалните иновации в областта на културното наследство.
От 26 до 28 юни представители на осемте партньора по проекта обсъждаха добрите практики в сферата на социалните иновации и културното наследство, които могат да допринесат за местно развитие в малките и гранични населени места на Европейския съюз.
Община Болярово представи седем „добри практики“, които са приложими за реализиране в други населени места, условно определени като малки, защото са с население под 10 000 жители.
Участниците се обединиха под мнението, че макар и малки малките общини не са малцинство и техните проблеми трябва да се разглеждат с цялата сериозност и отговорност на всяко ниво.
За всички участници, представители на общини и обединения на общини от Испания, Португалия, Латвия, България, Белгия, Хърватия и Северна Македония домакините организираха посещения на културно-историческото и природно наследство на красивия район на областта на общините, обединени в организацията „ Греция Салентина“, която е партньорът по проекта от Италия.
Проектът ще се изпълнява в периода януари 2019 – декември 2020 година, като през юли 2020 година община Болярово ще бъде домакин.
Коментари


Страхил | 02/07/19 12:53:20


Някой е ходил на екскурзия.Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ЛИНЕЙКА ПОТЕГЛИ С ОТВОРЕНА ЗАДНА ВРАТА С ПАЦИЕНТ В НЕЯ

Блокират заплатата на тираджия от Сливен, отнесъл бариера в Унгария

Търсят десетки учители в ямболско преди 15 септември

Неправомерно начислен данък завъртя ямболлия в съдебна въртележка с общината


Най-коментирани новини

САНИТАРКА ОТ ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПРЕМИЕРА

МЪЖ ЗАГИНА В КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ

Подготвят Стефан Данаилов за операция

Санкционират ВиК-Ямбол, заради оцветяванията на река Тунджа


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ