СЛУЖИТЕЛИ НА МВР ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ


05/07/19 15:22:28коментари:0СЛУЖИТЕЛИ НА МВР ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ

Десетки служители на МВР се събраха пред сградата на Министерски съвет на протест за по-високо заплащане на нощния труд.
 
Протестът е под надслов „За достойни условия и заплащане на нощния труд“. Исканията на полицаите са за сериозно увеличаване на допълнителното възнаграждение за нощен труд, което в момента е 0,25 лв. на час. Протестиращите настояват тази сума да бъде обвързана с минималната работна заплата и да се повиши на 2,50 лв.
 
По казуса и исканията на протестиращите ресорния министър Младен Маринов коментира темата за извънредния труд на служителите в системата като заяви, че няма да толерира полагането на извънреден труд като форма на допълнително възнаграждение. Той обясни, че този тип труд трябва да бъде обоснован и отчетен по нормативна база.
 
Министърът отбеляза още, че темата е била обсъждана на Национално съвещание, като анализът е показал, че въпреки новоназначените служители извънредният труд не намалява и допълни, че идеята не е той да не се полага и да не се заплаща.
Вътрешният министър каза още, че в МВР има да се решават много проблеми като основните са свързани с личния състав - назначаването, обучението и възнаграждението на служителите, както и с техническото обновяване на министерството.
 
Министърът се обърна и към протестиращите служители заради ниското заплащане на нощния труд като каза, че подкрепя правото им на протест, защото това е начинът да се разбере къде има проблеми и накъде трябва да се насочат усилията.
"Има основания за протест", призна Маринов и изтъкна, че конкретните параметри на заплащането на нощния труд трябва да се договорят и да се съобразят с възможностите. Маринов изрази надежда, че в следващия бюджет ще бъдат взети мерки по темата.

Darik.bg
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ЛИНЕЙКА ПОТЕГЛИ С ОТВОРЕНА ЗАДНА ВРАТА С ПАЦИЕНТ В НЕЯ

Блокират заплатата на тираджия от Сливен, отнесъл бариера в Унгария

Търсят десетки учители в ямболско преди 15 септември

Неправомерно начислен данък завъртя ямболлия в съдебна въртележка с общината


Най-коментирани новини

САНИТАРКА ОТ ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПРЕМИЕРА

МЪЖ ЗАГИНА В КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ

Подготвят Стефан Данаилов за операция

Санкционират ВиК-Ямбол, заради оцветяванията на река Тунджа


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ