Ямболският драматичен театър с предпремиера на пиесата "Чудесна неделя за пикник"


12/07/19 08:45:27коментари:0Ямболският драматичен театър с предпремиера на пиесата "Чудесна неделя за пикник"Ямболският драматичен театър "Невена Коканова" представи предпремиерно пиесата на Тенеси Уилямс "Чудесна неделя за пикник", съобщи на БТА мениджърът на театъра Дияна Стоянова.
Режисьор на спектакъла е Николай Младенов, преводът е дело на проф. Здравко Митков, сценографията - на Жанета Иванова. В пиесата участват известните от телевизионния екран Албена Михова и Десислава Бакърджиева, и актрисите от Ямболския театър Яна Бобева и Петя Бойчева.
Основната тема в пиесата е самотата, в която всяка от четирите героини живее или се бори по свой начин. Произведението се докосва и до всекидневните компромиси, с които можем или не можем да живеем, и как, въпреки всичко, успяваме да продължим напред.
"Чудесна неделя за пикник" е третата постановка на театъра за тази година. Нейната премиера е предвидена за 19 септември. През април бе премиерата на друга пиеса на американския драматург - "Котка върху горещ ламаринен покрив" под режисурата на Бойко Илиев, с участието на Йоана Буковска-Давидова и Янина Кашева. Двете пиеси, заедно с премиерната френска криминална комедия "Перушаната и ченгето" от Робер Тома, са част от програмата, с която театърът ще отбележи на 8 октомври 70-годишнината от обявяването му за професионален културен институт, допълни Стоянова.
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ЛИНЕЙКА ПОТЕГЛИ С ОТВОРЕНА ЗАДНА ВРАТА С ПАЦИЕНТ В НЕЯ

Блокират заплатата на тираджия от Сливен, отнесъл бариера в Унгария

Търсят десетки учители в ямболско преди 15 септември

Неправомерно начислен данък завъртя ямболлия в съдебна въртележка с общината


Най-коментирани новини

САНИТАРКА ОТ ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПРЕМИЕРА

МЪЖ ЗАГИНА В КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ

Подготвят Стефан Данаилов за операция

Санкционират ВиК-Ямбол, заради оцветяванията на река Тунджа


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ