Сняг покри Мусала през юли


14/07/19 14:59:08коментари:0Сняг покри Мусала през юли

Юлски сняг падна снощи на Мусала. Покливката е достатъчна за късна есен, а не за първия "горещник", тъй като това е периодът, в който се смята, че текат най-горещите за годината дни.
Отменени полети и изнервени туристиимаше на Летище Бургас. Лошото време в региона попречи на нормалната дейност на аеропорта. част от полетите вчера са били пренасочени към Варна.
Още вчера синоптиците прогнозираха обилни дъждове с гръмотевици в 18 области у нас. За областите Благоевград, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пловдив, Пазарджик, Перник, София – град, София – област, Сливен, Смолян, Стара Загора, Хасково, Ямбол е обявен оранжев код за опасно време.

В тези места валежите да е между 35 и 60 л/кв.м. Ще има гръмотевични бури, както и условия и за градушки. При оранжев код се препоръчва на хората да внимават и да не предприемат екстремни действия, тъй като са възможни и наводнения с всички последствия от тях.

Жълт код пък важи за областите Бургас, Варна, Велико Търново, Плевен, Разград, Русе, Търговище, Шумен. Очакваните количества валежи за следващите 24 часа ще бъде между 20-30 л/кв.м. При жълт код са възможни малко наброй локални наводнения. При този код също са възможни затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг.
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ЛИНЕЙКА ПОТЕГЛИ С ОТВОРЕНА ЗАДНА ВРАТА С ПАЦИЕНТ В НЕЯ

Блокират заплатата на тираджия от Сливен, отнесъл бариера в Унгария

Търсят десетки учители в ямболско преди 15 септември

Неправомерно начислен данък завъртя ямболлия в съдебна въртележка с общината


Най-коментирани новини

САНИТАРКА ОТ ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПРЕМИЕРА

МЪЖ ЗАГИНА В КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ

Подготвят Стефан Данаилов за операция

Санкционират ВиК-Ямбол, заради оцветяванията на река Тунджа


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ