Чакаме рекорд от Цанко Цанков


17/07/19 10:33:08коментари:0Чакаме рекорд от Цанко Цанков

Днес точно в 06:20 часа беше даден стартът на най-дългото плуване в историята на Черно море, съобщиха за  999 от пресцентъра на община Бургас. 31-годишният българин Цанко Цанков прави опит за първия рекорд по преплуването на Бургаския залив. Дистанцията от нос Емине до Маслен нос е точно 44 километра и 702 метра. До момента няма регистрирано плуване на такова разстояние от всички държави, които имат граница на Черно море. 
Цанков ще бъде около 10 часа във водата. Две лодки на бреговата охрана ще го съпровождат през цялото време, като на тях е целият му екип от лекари, треньор и журналисти, които ще заснемат цялото плуване. Цанков ще бъде захранван през 20 минути с по 200 мл течности, хранителни добавки и леки храни като банани и протеинови вафли. 
Самият финал ще бъде под кръста на Маслен нос до Созопол.
31-годишният Цанко Цанков тренира за издръжливост от една година. Вече е навъртял над 1500 тренировъчни километра в открити води. Той познава добре условията в Бургаския залив, тъй като е израснал тук, а вече е печелил и плувния маратон от остров Света Анастасия до Моста.
Цанко е многократен национален шампион и рекордьор, двукратен сребърен медалист от световно първенство по плуване за ветерани, сертифициран майстор на спорта в много дисциплини (100, 200 и 400 метра съчетано плуване, както и 400 метра свободен стил). Той се нарежда под номер 3 във вечната българска ранглиста на 100 м. съчетано плуване, като пред него са само националният рекордьор Михаил Александров и Антъни Иванов.
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ПОЛИЦИЯТА ИЗДИРВА МАРИЯН ТРИФОНОВ ОТ СЛИВЕН

ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА ГРОЗИ ЗАПОДОЗРЕНИЯТ ЗА ЗВЕРСТВОТО В СОТИРЯ

МОТОПЕДИСТЪТ, ПОСТРАДАЛ ПРИ КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ Е В РЕАНИМАЦИЯ

Само един кандидат за началник на РУО-Ямбол


Най-коментирани новини

ПОЛИЦИЯТА ИЗДИРВА МАРИЯН ТРИФОНОВ ОТ СЛИВЕН

Предвижда се изграждане на стена за катерене в спортна зала „Асеновец“ в Сливен

ПРОТЕСТ И КОНТРАПРОТЕСТ В КРУШАРЕ

Жегата подпали 600 дка сухи треви край боляровското село Воден


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ