Борис Джонсън поема управлението на Великобритания


23/07/19 15:01:09коментари:0Борис Джонсън поема управлението на Великобритания

Борис Джонсън ще стане следващият премиер на Великобритания, след като бъде избран за лидер на Консервативната партия, побеждавайки Джереми Хънт в надпреварата за поста.

Бившият кмет на Лондон, който отдавна се грижи за амбицията си да ръководи политиката на Великобритания, спечели конкурса с 92 153 гласа срещу 46 656 за Хънт, което са около 66%.
Избирателната активност e 87,4%.
 
Джонсън няма да встъпи в длъжност официално до сряда следобед. Тереза Мей ще трябва първо да отговори на редица въпроси за последно пред Камарата на общините. След това трябва да подаде оставка на кралицата. Тогава самият Джонсън ще отиде в Бъкингамския дворец, за да бъде потвърдено назначението му - преди да бъде откаран до Даунинг стрийт, за да изнесе реч пред черната врата на №10.
 
Борис Джонсън трябва да поеме политиката в ръцете си в ключов за Великобритания момент. Той е изправен пред вътрешнополитически бунт още преди да е пристигнал на Даунинг стрийт. Няколко ключови министри от кабинета, включително министърът на финансите Филип Хамънд, заявиха, че ще подадат оставка, вместо да работят заедно с него.
 
В речта след избора си Джонсън потвърди обещанието си, което го издигна на върха на политиката – да проведе излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз – с или без сделка, на 31 октомври.
 
Източник: Дарик, dir.bg
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


САНИТАРКА ОТ ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПРЕМИЕРА

ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА ГРОЗИ ЗАПОДОЗРЕНИЯТ ЗА ЗВЕРСТВОТО В СОТИРЯ

МОТОПЕДИСТЪТ, ПОСТРАДАЛ ПРИ КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ Е В РЕАНИМАЦИЯ

МОТОРИСТ ПОСТРАДА ПРИ КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ


Най-коментирани новини

КОЙ Е ВИНОВЕН?

САНИТАРКА ОТ ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПРЕМИЕРА

ПОЛИЦИЯТА ИЗДИРВА МАРИЯН ТРИФОНОВ ОТ СЛИВЕН

ПОЧИТАМЕ ПОКРОВИТЕЛКАТА НА МАЙЧИНСТВОТО - ГОЛЯМА БОГОРОДИЦА


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ