След второто класиране колко са свободните места в гимназиите в ямболско


24/07/19 09:52:11коментари:0След второто класиране колко са свободните места в гимназиите в ямболско

Снощи бяха обявени свободните места след второто класиране в профилираните и професионалните гимназии след 7 клас. 
181 са свободните места в гимназиите и средните училища в област Ямбол, незаети места има дори в така наречените елитни гимназии „Атанас Радев“ и „В. Карагьозов“. 
Ученици на трето класиране ще приемат също в техническата гимназия „Иван Райнов“, в гимназиите по икономика, по хранителни технологии, по земеделие, по строителство и архитектура, по пътно-строителна техника, химични технологии, както и в училище „П. Берон“. 
12 с свободните места в средното училище в Болярово, 13 в двете паралелки в СУ "Пейо К. Яворов" в Стралджа, 10 в паралелката по лозаровинарство в Скалица и 12 по шлосерство в Тенево. Елховската гимназия "Св. Кл. Охридски" има 3 незаети места, 6 са в гимназия "Стефан Караджа" в същия град. 
За тях кандидатстват учениците, които не са приети на първо и второ класиране или не са участвали досега в класирането. Те могат да подадат заявление за участие в трето класиране електронно (онлайн) или в определените за целта училища-гнезда.
В трето класиране могат да участват и учениците, които вече са се записали на първо или второ класиране в училищата, в които са приети, но са променили желанието си. Те обаче трябва да изтеглят оригиналните си документи от училището, където са записани. С тях могат да подадат заявление за участие в трето класиране, но само в училищата-гнезда. Не могат самостоятелно да подадат заявление за участие в трето класиране електронно. Важно е да се знае, че при изтегляне на документите, учениците не запазват местата си, на които са били приети, уточняват от Регионалния инспекторат по образование в Ямбол. 
За третото класиране се обявяват само незаетите места, останали след втори етап на класиране. В заявлението могат да се подреждат само паралелките, в които има свободни места, в ред по избор на заявяващия. Заявления за участие в трети етап на класиране се подават само днес и утре.
Екип на 999

КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


САНИТАРКА ОТ ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПРЕМИЕРА

ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА ГРОЗИ ЗАПОДОЗРЕНИЯТ ЗА ЗВЕРСТВОТО В СОТИРЯ

МОТОПЕДИСТЪТ, ПОСТРАДАЛ ПРИ КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ Е В РЕАНИМАЦИЯ

МОТОРИСТ ПОСТРАДА ПРИ КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ


Най-коментирани новини

КОЙ Е ВИНОВЕН?

САНИТАРКА ОТ ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПРЕМИЕРА

ПОЛИЦИЯТА ИЗДИРВА МАРИЯН ТРИФОНОВ ОТ СЛИВЕН

ПОЧИТАМЕ ПОКРОВИТЕЛКАТА НА МАЙЧИНСТВОТО - ГОЛЯМА БОГОРОДИЦА


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ