Вдигнаха заплатите в ямболската болница


30/07/19 09:07:11коментари:0Вдигнаха заплатите в ямболската болница

Масовите оставки на здравни работници отпадат

Увеличават заплатите в ямболската болница, съобщават от там с официално прессъобщение. Вчера е подписан колективен трудов договор между ръководството на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ – Ямбол АД, представлявано от изпълнителния директор д-р Панайот Диманов, синдикалните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа“ в болницата, представени от д-р Златимир Янев и от Гергана Георгиева.
Подписването на колективния трудов договор осигурява нарастване на основните работни заплати на лекарите в лечебното заведение от 01.08.2019 г. с близо 19 %, както и нарастване на основните работни заплати на професионалистите по здравни грижи в лечебното заведение от 36 %.
Увеличението на основните работни заплати на лекарите в МБАЛ „Свети Пантелеймон“ – Ямбол“ АД към 01.08.2019 г. спрямо 31.12.2018 г. е със 150 лв., а това на професионалистите по здравни грижи с 200 лв.
Новият колективен трудов договор изразява надеждата на подписалите го да бъде стъпка по пътя за постигане на удовлетвореност от здравните услуги както от пациентите, така и от медиците и хората, заети в лечебната дейност, коментират от ръководството на болницата.
Както по-рано ви информирахме, лекари, медицински сестри и санитари излязоха на протест на 15 юли. Те настояваха за по-високо заплащане, а за положението на болницата упрекнаха нейното управление и се заканиха, че на 31 юли  масово ще подадат предизвестия за напускане.
Според  директора на болницата проблем има, но той се крие зад намаления брой пациенти и съответно по-малкият паричен поток.
Д-р Диманов допълни, че подозира наличие и на други мотиви за протестните действия, които не са свързани със заплащането на персонала.
Екип на 999
Коментари


hp | 30/07/19 09:34:36


А нещо за санитарите ? Или те не са хора и тях могат да ги ограбват безнаказано!
490 лв. основна заплатаи и непълно работно време, са подигравка с труда на хората.
Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ЛИНЕЙКА ПОТЕГЛИ С ОТВОРЕНА ЗАДНА ВРАТА С ПАЦИЕНТ В НЕЯ

Блокират заплатата на тираджия от Сливен, отнесъл бариера в Унгария

Търсят десетки учители в ямболско преди 15 септември

Неправомерно начислен данък завъртя ямболлия в съдебна въртележка с общината


Най-коментирани новини

САНИТАРКА ОТ ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПРЕМИЕРА

МЪЖ ЗАГИНА В КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ

Подготвят Стефан Данаилов за операция

Санкционират ВиК-Ямбол, заради оцветяванията на река Тунджа


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ