Приеха отчета за бюджета на Община Болярово за първото шестмесечие


30/07/19 10:36:42коментари:0Приеха отчета за бюджета на Община Болярово за първото шестмесечие

На 29 юли Общински съвет Болярово проведе петдесетото си заседание. Заседанието е предпоследно за мандат 2015-2019 г. 
На него общинските съветници разгледаха, обсъдиха и приеха докладни записки относно: приемане отчета за изпълнение бюджета на общината за първото шестмесечие на 2019 година; одобряване отчета за разходите за командировки на кмета на общината и председателя на Общински съвет за второто тримесечие на 2019 година; отчет за изпълнение на актовете на Общински съвет Болярово за първото шестмесечие 2019 г.; отчет за работата на Общински съвет Болярово за първото шестмесечие на 2019 година; отдаване под наем за 2018/2019 стопанска година на проектираните и одобрени в плановете за земеразделяне на землищата в община Болярово общински полски пътища попадащи в масивите за ползване на земеделски земи в землищата на селата Мамарчево, Златиница и Ситово; продажба на имот – частна общинска собственост в гр. Болярово, ул. „Младежка“ № 27; продажба на недвижим имот – частна общинска собственост, находящ се в с. Ситово, община Болярово, представляващ УПИ-III в кв. 3 по плана на селото; приемане на допълнителен годишен план за 2019 г. и ползването на дървесина от общински горски територии собственост на община Болярово; предложение за формиране на група в ДГ „Здравец” и филиали – филиал с. Шарково при недостатъчен брой деца; промяна на бюджета и инвестиционната програма на общината за 2019 година; предложение на временната комисия за провеждане на процедура по определяне на дванадесет кандидати за съдебни заседатели от община Болярово за Районен съд – град Елхово за предлагане и обсъждане на Общото събрание на съдиите на Окръжен съд – Ямбол и трима съдебни заседатели на Окръжен съд – Ямбол за предлагане и обсъждане на Общото събрание на съдиите на Апелативен съд – град Бургас.   
На заседанието присъства и Георги Гагов от село Горска поляна, който за втори път представи пред Общинския съвет и общинското ръководство проблем с кравеферма в съседство от неговата къща. Неговото оплакване, както и на шестима съседи, с които са направили подписка, е от шума и замърсяването, идващо от кравите, отглеждани непосредствено до домовете им. Гагов моли за пореден път да бъдат взети мерки – поне да се отдалечи животинския обект.
Кметът на общината Христо Христов отговори, че такива мерки ще бъдат взети, предприел е вече някакви действия, разговаряно е и ще има отново среща в селото, за да се изяснят тези различия, които създават напрежение между хората в селото.
Пресцентър на Община Болярово
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ЛИНЕЙКА ПОТЕГЛИ С ОТВОРЕНА ЗАДНА ВРАТА С ПАЦИЕНТ В НЕЯ

Блокират заплатата на тираджия от Сливен, отнесъл бариера в Унгария

Търсят десетки учители в ямболско преди 15 септември

Неправомерно начислен данък завъртя ямболлия в съдебна въртележка с общината


Най-коментирани новини

САНИТАРКА ОТ ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПРЕМИЕРА

МЪЖ ЗАГИНА В КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ

Подготвят Стефан Данаилов за операция

Санкционират ВиК-Ямбол, заради оцветяванията на река Тунджа


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ